StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKA UTRKA PH

‘Mala, ali odabrana ekipa uspješno je odradila Cazin‘ – poručio je Mirko Pendo. Šesta utrka sezone, a Dubrovnik Racing je to uspio već četvrti put!

Piše Tonči Vlašić
11. kolovoza 2024. - 22:39

Prvi Dubrovnik Racing, druga Župa dubrovačka, treći Fly with Kolman na šestoj od ukupno devet utrka ove sezone Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Ukupno je 19 klubova osvajalo bodove na 24. Velikoj nagradi Cazina, pet klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije je imalo najmanje jednog svog predstavnika na stazi Sedra – Ostrožac, popularnoj Krajiškoj zmiji, koja je duga 3870 metara, gdje je prosječnim usponom 4,16 posto, a koja se održava u organizaciji Auto moto kluba MotorSport Cazin.

Preostala tri su Pelješac Racing, Ragusa Racing i Konavle, koji su nastupili sa samo jednim vozačem, i kad je bilo tako, Pelješac racing na 14., Ragusa Racing 18., a Konavle na 19. mjestu. Kornel Nyeki je bio treći u klasi 5A (12 bodova za Pelješac Racing), Miho Jozović četvrti u klasi 5B 10 bodova (Ragusa Racing), a Marko Deak četvrti u klasi 6B (10 bodova za Konavle).

Prvi u Cazinu Dubrovnik Racing, a druga Župa dubrovačka? Koliko su oni osvojili bodova? Dubrovnik Racing maksimalnih 60 bodova jer su Milan Tatalović, Saša Radola i Laszlo Szasz ostvarili pobjede, dakle, tri puta po 20 bodova. Tatalović prvi u 5B, Radola prvi u 5A, a Laszlo prvi u klasi 20. Tamas Tomcsanyi je u klasi 2 bio drugi, 15 bodova, ali u obzir se uzimaju tri najbolja rezultata. Maksimalno se po utrci može uzet 60, a što je četvrti put ove sezone uspio branitelj naslova uz napomenu kako je ovo šesta od ukupno devet utrka sezone.

Župa dubrovačka je u Cazinu druga s 55 bodova. Nihad Seferagić je bio najbolji u klasi 3, a Nino Andrejević u klasi 2, to je 40 bodova, a preostalih 15 osvojio je Deni Kmetović drugim, mjestom u klasi 6A. Drugi je bio i Mladen Đajić u klasi 4A. Župa dubrovačka lani bila treća (Konavle su bile druge), a sad je najveći suparnik prvaku.

Treći Fly with Kolman je došao do 47 bodova (prvi Dejan Dimitrijević u klasi 1, drugi Filip Magdić u klasi 20, a treći Edis Hadžipašić u klasi 2).

Dubrovnik Racing je imao 274 bodova uoči Cazina, te 49 bodova viška u odnosu na drugu Župu dubrovačku i 80 bodova više od treće Rogoznice, koja je sad bila peta s 30 bodova. Dakle, Dubrovnik Racing nakon dvije trećine sezone vodi s 334 boda, Župa dubrovačka je druga s 280 bodova, a Rogoznica je i dalje treća (224 boda). Konavle su četvrte sa 199 bodova, koliko ima i Fly with Kolman. Šesti je Skradin sa 194 boda…

- Mala, ali odabrana ekipa uspješno je odradila utrku u Cazinu – poručio je Mirko Pendo, vojnik Dubrovnik Racinga. Unatrag dvije sezone vozač, koji se oprostio s naslovom državnog prvaka na krugu, a sad uz vozače najtrofejnijeg hrvatskohg kluba. Pomaže, vuče. Tako je bilo i ovaj put. Uz to je odradio i ulogu sudac/tehničar na Nagradi. 

image

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Milan Tatalović (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola (Dubrovnik Racing) s ocem

Tonči Vlašić/

Dimitrijević je u Cazinu odnio pobjedu u kategoriji I, Boris Katić (Rijeka) bio je drugi, Seferagić treći, četvrti Andrejević, Radola peti, Tomcsanyi sedmi, Đajić deseti… Szasz je slavodobitnik 24. Velike nagrade Cazina, ukupni pobjednik, a nakon pobjede u kategoriji II sad je sam na vrhu ukupnog poretka. 

Što se tiče grupa, u Cazinu je u grupi 1 prvi Dimitrijević ispred Jurice Majića (Ogulin racing), u grupi 2 Andrejević prvi, drugi Tomcsanyi, a treći Hadžipašić, u grupi 3 najbrži Seferagić, u grupi 4 Katić prvi, Renato Herc (Skradin) drugi, a Florian Šalec (Zagorje) treći, u grupi 5 Radola prvi, Tatalović drugi, a Ivan Bekavac (Solin) treći, a u grupi 6 Sandi Peteh (Istra RT) prvi, Kmetović drugi, a Ivan Grozdanić (Rogoznica) treći.

Nakon šest utrka Dimitrijević je vodeći u ukupnom poretku kategorije I i Grupe 1, Tomcsanyi vodi u Grupi 2, Seferagić u Grupi 3, Katić u Grupi 4, Radola u Grupi 5, Grozdanić u Grupi 6, a Szasz u kategoriji II. 

image

Nihad Seferagić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

I u konkurenciji timova slavio je dubrovački, DAS Motrio Racing Team, koji uvjerljivo vodi u ukupnom poretku.

- Mislim kako smo napravili u Cazinu veliki korak prema obrani naslova - istaknuo je Pendo.

I iduća, sedma utrka sezone Prvenstva Hrvatske vozi se izvan granica Lijepe naše. Nakon gostovanja u Bosni i Hercegovini, hrvatski vozači 31. kolovoza voze u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici. Nakon toga im ostaju još dvije utrke, u Buzetu, te Dubrovniku.

19. rujan 2024 16:05