Kad vanjske temperature idu prema svojem maksimumu, priželjkujemo osvježavajuću, rashlađenu i aromatičnu hranu, donosi Dobra hrana. Mnogima je ljeti prvi izbor tjestenina. Nameće se, naime, velik izbor finih sezonskih namirnica koje se lako mogu iskoristiti sa svim vrstama tjestenine u finu, hladnu ljetnu salatu. Jedna od njih je pasta sa baby špinatom i marelicama. Kakve se paste još preporučuju za vruće ljetne dane pogledajte OVDJE.
Trebat će vam:
250 g suhih farfalla
100 g baby špinata
150 g svježih marelica
50 g tostiranih listića badema
50 g grožđica
100 g svježeg grožđa
slatko-ljuti umak
sol
papar
maslinovo ulje
sok jednog limuna
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu. Dodajte začine te sve začinite maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Zrele i mekane marelice ogulite i narežite na malo deblje šnite. Na kraju sjedinite špinat, marelice, grožđice i grožđe s tjesteninom. Izmiješajte te dodajte slatko-ljuti umak i tostirane listiće badema. Ostane li vam ove salate, možete je pohraniti u hladnjak i poslužiti idući dan.