Većina nas za blagdanske dane u planu ima prokušane slastice koje ne bi smjele "omanuti", no često poželimo osvježiti "repertoar", a osim toga, uvijek je prava radost isprobavanje novih recepata, donosi Slobodna Dalmacija.
Blagdanski dani su pred vratima, u smočnicama su se već stvorile neke zalihe oraha, bajama, šećera u prahu, grožđica, maka...
Prebire se po online kuharicama i savjetnicima i u svemu tome kao naručen je stigao recept za fine blagdanske kekse, koje je upravo na svom profilu na Instagramu podijelila splitska "meštrovica od kužine", Anka Slišković.
Ako slučajno niste upućeni u njezin lik i djelo, riječ je o 61-godišnjoj gospođi koja je nehotice postala prava "food influencerica".
"Dugo sam se opirala društvenim mrežama kao i ovim naprednim mobitelima, a kamoli da bih imala Facebook ili Instagram.
Kad su kćerke tijekom srednje škole počele izlaziti i putovati, društvene su mi mreže postale jedini trag da ih mogu pratiti. One su me i naučile kako da ih koristim. Ja sam ih zauzvrat naučila kuhati" - ispričala je prošle godine našem novinaru gospođa Anka, čiji ćemo najnoviji recept "iskopirati" s užitkom.
Ukoliko se i vama sviđa ideja da upravo ove punjene kekse servirate na vaš blagdanski stol, prenosimo sve što vam je za njih potrebno.
Sastojci:
300 g brašna
180 g mekog maslaca
110 g šećera u prahu
1 jaje
prstohvat soli
Postupak:
Umjesiti tijesto, ostaviti bar 1 sat u frižideru i puniti po želji.
Gospođa Anka savjetuje:
"Mogu se puniti slasticom "giotto", a ja sam se odlučila dio napuniti nutelom i krupno mljevenim orasima, dio sa čokoladnim jajima.
Svaki sam uvaljala u bjelanjak, ove s giottama u lješnjak, punjene s nutelom u orahe i ukrasila polovicama oraha, a ove sa čokoladnim jajima listićima badema. Na kraju sam dobila 30 savršenih keksića".