StoryEditorOCM
GastroPUŠIPEL I PLAVAC

Holivudske zvijezde uoči dodjele nagrada Oscar uživale u hrvatskim vinima, evo detalja

Piše Dobra hrana
16. ožujka 2023. - 14:32

Iako se na samim Oscarima točio pjenušac Brada Pitta, na okupljanjima prije i za vrijeme dodjele pila su se hrvatska vina.

Oscari su dodijeljeni prije nekoliko dana, a na tulumu ususret ovom, u Hollywoodu prilično važnom događaju, pila su se hrvatska vina, piše Croatia Week. Naime, 9. ožujka, na okupljanju održanom na Beverly Hillsu, u Tatel Restoranu, predstavljene su neke od najpoznatijih hrvatskih vinarki pa se tako pio Pušipel Prestige vinarije Dvanajščak Kozol iza kojeg stoji Tea Dvanajščak s obitelji, zatim vina vinarije Antunović iza koje stoji Jasna Antunović s obitelji, istarska malvazija obitelji Ane Ritoša te plavac mali vinarije Terra Madre iza koje stoji obitelj Gorane Dominiković.

"Uzbudljivo je vidjeti imena Jasne, Tee, Ane i Gorane isprepletena s imenima filmskih zvijezda kao što su Jennifer Hudson, Marcie Gay Harden i Eva Longoria", komentirala je Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, distributerka i vinska ambasadorica za više od 80 vinskih etiketa autohtonih hrvatskih vina koja se isporučuju u većinu američkih država.

"Sada kada su gosti upoznati s kvalitetom hrvatskog vinarstva, trebamo ih još samo naučiti kako se izgovaraju nazivi naših autohtonih sorti", dodala je.

Osim na okupljanju uoči Oscara, hrvatska su se vina točila i na jednoj velikoj, privatnoj zabavi na kojoj se prijenos Oscara pratio u realnom vremenu. Naime, Croatia Week u drugom tekstu piše kako je Indie Entertainment Media proslavio 95. dodjelu Oscara posebnim okupljanjem pod nazivom "Elvis is Oscar". Održano je u domu Jonathana Bakera na Beverly Hillsu, a cijelom događaju prisustvovala je i Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu, pa su se samim time i tamo točila hrvatska vina. U pitanju je bio korčulanski pošip, plavac mali vinarije Terra Madre te vina vinarija Volarević, Fakin i BIBICh.

20. travanj 2024 01:30