StoryEditorOCM
Preporukesljubljivanje

Dalmatinski ljetni specijaliteti još su bolji s biranim vinima: evo što ide uz brujet, peku, kozletinu, paški sir...

Piše Kruno Filipović
7. srpnja 2024. - 18:17

Kako bi izgledao idealan dalmatinski menu sljubljen s vinima, nitko ne može reći. Dalmacija je prepuna izvrsne hrane. Svaki drugi recept kao da je iz kategorije ‘comfort food‘ (hrana koja kao da pruža i utjehu jer podsjeća na ono što smo jeli u djetinjstvu), svi nas mirisi podsjećaju na duge ljetne raspuste, na mame i none u kužinama sa svojim malim kuharskim tajnama… Taj čas s peškarije ili iz spize, već do podne bi mirisala ulica.

Kasnije s kojom godinom više, naučite i zašto su otac i nono toliko važnosti davali onoj jednoj čaši vina. To obično dođe kao ona druga vrsta utjehe jer ste do tada najčešće prestari da biste imali ljetni raspust.

Već se kućom širi miris brudeta i dobro znate da ima i onaj jedan komad ugora unutra jer nema čarolije bez tog komada. Zn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 15:45