Jesen je vrijeme bundeva, a kada bundevu spojite s hobotnicom dobit ćete odličan obrok, iako se na prvu možda čini nespojiva kombinacija. Mnogi bundevu koriste kako bi od nje skuhali krem juhe, pržili je izrezanu na tanke ploške, u razno raznim slatkim i slanim pitama, a mi vam donosimo recept kako bundevu iskoristiti ‘umjesto peke’. U njoj, naime, u svojoj kućnoj pećnici možete ispeći hobotnicu, piše doktorehitno.hr.
Potrebno vam je:
Jedna oveća okrugla bundeva
Hobotnica čija će veličina ovisiti o zapremini bundeve kada je izdubite
2 dcl maslinovog ulja
2 dcl bijelog vina
3 suha lovorova lista
Sol i papar
Priprema
Ovećoj bundevi odrežete vrh, na način da vam on ostane kao poklopac. Bundevu izdubite tako da vam na kori s unutrašnje strane ostane tri-četiri centimetra njezinog ‘mesa’. Hobotnicu možete prethodno obariti u posoljenoj vodi, prenosi Slobodna Dalmacija.
Obarenu je stavite u izdubljenu bundevu, dodate sastojke, poklopite poklopcem kojeg ste odrezali s vrha bundeve i stavite u dublji lim peći u pećnicu na 200 stupnjeva. Ovisno o veličini bundeve i hobotnice, preporučeno ju je peći od 40 do 50 minuta.
Kada je hobotnica mekana, na način da kroz nju možete probosti vilicu, ona je gotova. Izvadite je iz bundeve, izrežete, a žlicom izdubite meso koje je na kori bundeve ostalo, te servirajte uz sokove koji su ostali nakon pečenja.
Za prilog možete izabrati neku salatu ili bilo koje drugo kuhano ili prženo povrće, piše doktorehitno.hr.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....