StoryEditorOCM
S mora i krajaod polja do stola

Slavonka uvodi revoluciju u neretvansku poljoprivredu: ako trebate voće i povrće, otvorite ‘Fejs‘ i tražite Doroteju

Piše Stanislav Soldo
15. lipnja 2024. - 19:43
Ono što godinama nije pošlo za rukom brojnim Neretvanima uspjela je jedna Slavonka, koja je udajom postala Neretvanka...Privatni album

Ona je uvela revoluciju u plasmanu poljoprivrednih proizvoda, a za sve su krivi korona-kriza 2020. godine i društvene mreže. Ono što godinama nije pošlo za rukom brojnim Neretvanima uspjela je jedna Slavonka, koja je udajom postala Neretvanka. Oformiti kratke lance opskrbe voćem i povrćem od proizvođača do krajnjih potrošača.

Upravo su takvi lanci opskrbe nedostajali Neretvanima, koji su vrijedni i radišni ljudi, mogu proizvesti sve, ali ne mogu to prodati. Plasman je taj koji koči razvoj ovdašnje poljoprivrede. 

I tako je Doroteja Nikolić došla na genijalnu ideju: udružiti dio malih i srednjih poljoprivrednika. Rodila se tako i Facebook grupa "Putujuće lubenice i mandarine", kojom se želi unaprijediti domaća poljoprivredna proizvodnja. Grupa danas broji dvadesetak tisuća članova, a glavni cilj je prodaja poljoprivrednih proizvoda iz doline Neretve po dalmatinskim gradovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:44