StoryEditorOCM
Zadar plusSUPERSTAR U ZADRU

Venus Williams nakon treninga s Matijom Pecotićem dijelila autograme i fotografirala se s mladim tenisačicama

Piše Iva Ivanac
7. srpnja 2022. - 21:56

Nakon dolaska u Zadar u srijedu poslijepodne slavna američka tenisačica Venus Williams je u četvrtak ujutro odradila trening na terenima Teniskog centra Športskog centra Višnjik.

Venus je na Višnjik stigla u crnom kombiju sa zatamnjenim staklima, a dječica iz teniskog kluba "Zadar 08" potrčala su prema njoj. Sportska zvijezda je u pratnji dvaju zaštitara odšetala do teniskih terena s tvrdom podlogom. Okupljenim fotografima, novinarima i znatiželjnim prolaznicima kratko je poželjela „good morning” (dobro jutro).

Slavnu tenisačicu dočekao je Lovre Rončević, predsjednik TK-a "Zadar 08". Poslije upoznavanja i dobrodošlice, Venus je trening počela zagrijavanjem i istezanjem, a društvo na treningu pravio joj je Matija Pecotić, hrvatski tenisač i povremeni član reprezentacije za Davis cup.

Američka tenisačica koja je u dosadašnjoj karijeri osvojila je preko 40 naslova uključujući pet titula u Wimbledonu, po dvije na US Openu i Roland Garrosu, četiri puta Australian open, a vlasnica je i dvije zlatne olimpijske medalje, na teniskim će terenima ŠC Višnjik odrađivati treninge poslije nedavnog nastupa na Wimbledonu gdje je u ždrijebu mješovitih parova nastupila s partnerom Jaimem Murrayjem.

Williams je na Zračnu luku Zadar sletjela privatnim avionom u srijedu oko 17 sati, a za ”bazu” svog boravka u Zadru izabrala je Falkensteinerov elitni resort u Petrčanima.

–  Počašćeni smo i ponosni što je velika teniska zvijezda poput Venus Williams za dio svojih aktivnosti odabrala naš teniski kompleks. Želimo joj da se u našem gradu osjeća ugodno, a da na Višnjiku ostvari sve što ima u planu i programu – kratko je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Američka tenisačica jedna je od najvećih igračica u teniskoj povijesti. Prije 20 godina bila je prva na WTA listi, a njene mečeve pratili su milijuni zaljubljenika u tenis, ali i ostali ljubitelji sporta. Njena mlađa sestra Serena najuspješnija je tenisačica svih vremena u ženskoj i muškoj konkurenciji s osvojena 23 Grand slama.

26. rujan 2024 23:31