StoryEditorOCM
Zadar plusS WIMBLEDONA U ZEMUNIK

Slavna američka tenisačica Venus Williams stigla u Zadar! Sletjela je privatnim avionom oko 17 sati, a boravit će u Falkensteineru u Petrčanima

Piše P.O.
6. srpnja 2022. - 17:26

Slavna američka tenisačica Venus Williams stigla je danas u Zadar!Williams je na Zračnu luku Zadar sletjela privatnim avionom oko 17 sati, a za „bazu” svog boravka u Zadru izabrala je Falkensteinerov elitni resort u Petrčanima. Je li starija od sestara Williams u Dalmaciju stigla samo na odmor ili će i ovdje nastaviti s treninzima kako bi se vratila na teniske terene, vidjet će se narednih četiri-pet dana koliko bi se Venus mogla zadržati u Zadru.

Danas 42-godišnjakinja, Venus Williams svoje mjesto u teniskoj povijesti već je odavno osigurala jer je riječ o vjerojatno najboljoj tenisačici na travi u 21. stoljeću, kao i njena sestra Serena bila je i broj jedan na svjetskoj rang listi, a u dosadašnjoj karijeri osvojila je preko 40 naslova uključujući čak pet titula u Wibledonu, po dvije na US Openu i Roland Garrosu. Četiri puta je osvajala Australian open, a vlasnica je i dvije zlatne olimpijske medalje.

image

Serena i Venus Williams

Jutarnji list

Nakon godinu dana stanke izazvane ozljedom noge, Venus Williams je u Zadar stigla nakon što se prošlog tjedna potpuno neočekivano pojavila u ždrijebu Wibledona gdje joj je partner u mješovitim parovima bio Jamie Murray.

Williams je izjavila da joj igranje nije bilo u planu, dugo se borila s nizom mučnih ozljeda, zbog čega su mnogi sumnjali u njezinu spremnost, ali je osjetila uzbuđenje kada je vidjela travu, a bila je nadahnuta i teniskim povratkom sestre Serene, pa je u zadnji čas odlučila igrati s Murrayom. U prvom kolu su s 2:1 pobijedili Alicju Rosolsku i Michaela Venusa, ali su u drugom kolu odigranom prošle subote ispali s Wimbledona nakon poraza od Alicije Barnett i Jonnyja O'Mare. Zanimljivo je što su 2019. godine na Wimbledonu u mješovitom paru nastupili njezina sestra Serena i Jamiejev puno poznatiji brat Andy.

Venus je u karijeri osvojila čak 14 Grand Slam naslova u ženskim parovima, sve sa sestrom Serenom, uključujući šest u All England Clubu.

-Nikad ne znaš gdje ću iskočiti, rekla je Venus Williams komentirajući svoj neočekivani povratak tenisu.

Pet dana nakon što je izgubila meč u drugom kolu Wimbledona, „iskočila” je u Zadru.

 

27. lipanj 2024 14:07