StoryEditorOCM
SportMAKLJAŽA U 66.

Zadrani pregazili Neretvu kao plitak potok, Mahmutović dvama pogotcima donio pobjedu

Piše Ivica GJERGJA
13. listopada 2024. - 20:05

TREĆA NL-JUG 8. KOLO

Zadrani „preplivali“ Neretvu dva puta!

ZADAR – NERETVA 2:0

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia

Gledatelja 100

Sudac: Mario Soldić (Hrvace) 6,5

Pomoćnici: Taraš i Mudrinić

Strijelci: 1:0 Mahmutović (61), 2:0 Mahmutović (78)

ZADAR: Pinčić 7, Muić 7, Budimir 6,5, Viduka 6,5 (od 46. Nakić-), Mahmutović 8, Jurić 7,5, Grgić 6,5 (od 90. Knez-), Rudić 7, Sikira 7,5, Jurišić 7, Pedišić 7

Trener: Zvonimir Jurić 7

NERETVA: Blažević 6, Ravlija 6(od 87. Sušec-), Vištica 6,5, M. Marić 7, Krešić 6, Barišić 6 (od 67. Mirko Marić-), Čavar 6, Raguž 7, Bošnnjak 6 (od 84. M. Blažević-), Crnčević 6, Jelavić 6(od 75. Galov-)

Trener: Goran Galov 6,5

Igrač utakmice: Selmir Mahmutović (Zadar)

Crveni karton: Fran Čavar (Neretva) u 66. minutu udaranje protivnika

Derbi je zadovoljio malobrojno gledateljstvo u svim segmentima nogometne igre, od dobrih akcija, dodavanja, udaraca na gol, obrana vratara i obrane, do lijepa dva gola koja je postigao igrač susreta Mahmutović. „Stari nogometni vuk“, profesor Josip Bepo Bajlo, kada je u pitanju Zadar, nijedan susret ne propusti, a evo što nam je rekao na otvaranju susreta.

- Izvanredan pristup igri jedne i druge momčad, kako vrijeme bude odmicalo, a Zadar dominantniji u igri, otići će sve na njegovu stranu!, kazao je Bajlo, a tako je i bilo, sve je pogodio. 

No vratimo se utakmici, žustra borba od samog početka. Već na otvaranju bilježimo dva pokušaja od strane domaćina kada su prema golu Nikole Blaževića, vratara Neretve, pucali Viduka u 12. minuti i Budimir u 18. minuti. No, žilava obrana je zaustavljala udarce.

Kako je Zadar sve više stiskao, Neretva je sve bolje „plivala“ uzvodno. Nije dozvolila da se igra pred kaznenim prostorom razvije, sve je lopte slala u dubinu protivnika.

Prvi dio susreta završen je bez zgoditak, no uz dobar dojam htjenja, želje i volje igrača s obe strane, ali i po još jedan pokušaj počev od domaćina. Rudić je pronašao Jurića, ovaj je proslijedio loptu za Grgića koji je za pola koraka kratak. Na drugoj strani Raguž pokušava daljinski, no pogađa u ništa.

Drugi dio je opet dominantniji Zadar i u 55. minuti Jurić je odlično izveo izravni slobodni udarac no pogađa živi zid. Poslije akcije isti igrač pada u kaznenom prostoru, a  sudac je nijem. Konačno nakon dugog opsjedanja gola vratara Blažević pogađa za 1:0 za Zadar. Angažirani Rudić je presjekao jednu akciju gosta na sredini terena, izvrsno je uposlio Jurića koji iz trka pronalazi Mahmutovića ovaj se oslobađa dvojice protivnika i matira vratara za 1:0 u 61 minuti.

Nakon toga Neretva preko Maria Marića „zalutalim metkom“ ugrožava Pinčića koji hvata loptu i sprječava najgore. I kako vrijeme odmiče Neretva je sve „plića“, lako je se gazi, da bi u 78. minuti Zadrani postigli svoj drugi zgoditak. Ponovo je Rudić povukao loptu, izvrsno uposlio Mahmutovića koji je neumoljiv i drugi put zabija Blaževiću zgoditak. Bespotrebne čarke na sredini terena znao je odmah prekinuti dobri sudac Soldić. Zadrani ojačani za tri boda, a Neretva gubi korak na vrhu ljestvice za poraz.

 

13. listopad 2024 20:05