StoryEditorOCM
S mora i krajaBRANKA PRATEŽINA

Sve što povratnica iz Australije proizvede posebnog je okusa: ‘Neretvu guram u sve, i panettone mi zovu neretvanskim!‘

Piše Stanislav Soldo
22. prosinca 2024. - 16:55

“Dvi ribe, dva kumpira, pet litara crna vina, šta mi više triba, kruva ispod peke, nema meni do Neretve”, napisao je davno Denis Batinović Pekma, opjevavši tako ljepote Neretve, hrvatske Kalifornije.

I stvarno, jegulje, cipoli, plotice, othranili su generacije i generacije Neretvana koji su se razasuli po svijetu, ali se vraćaju rodnom kraju.

Jedna od takvih je i Branka Pratežina koja je dvadeset godina s obitelji živjela u Australiji, gdje je pisala blog znakovitog i za nju nostalgičnog imena “Dvi ribe dva kumpira”, a onda je kupila kuću u Metkoviću i počela se baviti tradicijskom obradom zemlje.

Danas su sajmovi zdrave hrane Dalmaciji nezamislivi bez Branke. Proizvodnja se stalno nadograđuje, nadopunjuje, uvodi se nešto novo i, što je najvažnije, sve od sirovina proiz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:56