StoryEditorOCM
SportNAKON DERBIJA

Vitezovi uzeli tri boda u gostima kod Primorca. Trener Butić: ‘Pobjeda je bila teška, ali zaslužena‘. Trener Sunara: ‘Zaustavile su nas ozljede‘

Piše Ivica Gjergja
29. kolovoza 2021. - 14:35

Na samom završetka trećeligaškog derbija u Biogradu između Primoraca i HV Posedarje, koji je završio s 2:0 za goste, „vitezovi“ su poletjeli jedan drugom u zagrljaj da proslave veliku pobjedu i osvajanje tri boda na startu prvenstvenog nadmetanja u Trećoj HNL-Jug.

Zasluženo su slavili. Po prikaznoj igri, bili su borbeni, uporni, a prvi njihov pogodak pao je u smiraj prvog dijela susreta tako da se na odmor otišlo s prednošću od jednog gola. Drugi zgoditak je pao iz kaznenog udarca, na što su domaćini imali primjedbu, ali povratka nema, a Karlo Torbarina je bio neumoljiv.

Vitezovi zaslužuju čestitke i pohvale za sve prikazano na terenu i tri boda u gostima jer tako otvaraju vrata idućim susretima i pokazuju kakvom igrom mogu uzimati bodove. Toga je itekako svjestan trener Josip Butić koji je odlično pripremio ekipu ukazavši igračima na slabosti Primorca i po tome prilagodio način igre.

image
Detalj s utakmice
Luka Gerlanc/Cropix

Otkad je popularni Jole u travnju preuzeo kormilo Posedarja u deset odigranih susreta pobijedio je u devet, što dovoljno govori o podršci koju uživa među igračima i upravom kluba, ali i s tribina. U domaćoj momčadi Primorca imali su veliki peh, kad se sve zbroji njihovih pet standardnih igrača nije moglo nastupiti tako da su tražili rješenja u pričuvama. Imali su domaćini svoje prigode, četiri Nikola Marić i dvije glavom kapetan Stefan Lazarevski, no ništa od toga nije ušlo u gol.

Pored toga domaćini su nezadovoljni suđenjem. Sudac, kažu, nije imao isti kriterij, za goste je dosudio kazneni udarac, a za domaće nije i to ih ljuti.

Igrači i jedne i druge momčadi, osim jednog malog koškanja, koje se dogodilo na sredini terena, odigrali su fer i korektnu utakmicu. Nakon susreta svoje dojmove o susretu dali su nam treneri, evo njihovih viđenja.

image
Trener Viteza Josip Butic.
 
Luka Gerlanc/Cropix

- Zadovoljan sam pobjedom i startom u prvenstvu. Pobjeda je bila teška, ali zaslužena. Primorac je kvalitetna ekipa, imali su peh da u sastavu nisu imali četiri standardna igrača što je nama olakšalo posao. Na vrijeme smo dali prvi gol, a nakon toga bilo je sve lakše. Prelomili smo susret u našu korist, imali smo i iskustvo i širinu u igračkom kadru te mirno priveli utakmicu kraju za tri nova boda, kazao je trener Posedarja Josip Butić

- Danas nije bio naš dan, dosta nam je igrača odsutno zbog ozljede, a u tijekom igre ozlijedio se i naš špic Luka Vodopija. I tako hendikepirani imali smo nekoliko prigoda, točnije četiri Marića i Lazarevskog. Idemo dalje, vjerujem da ćemo se kompletirati i igrati bolje, kazao je trener Primorca Krešimir Sunara.

image
Trener Primorca Kresimir Sunara.
 
Luka Gerlanc/Cropix
04. srpanj 2024 15:26