StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/6. KOLO

U četvrtak se igra derbi kola, lige i polusezone: ima li Primorac recept za Vitezove?

Piše I. Gjergja
20. rujna 2023. - 13:34

Umjesto idućeg vikenda, dvoboj Primorca i HV Posedarja igra se u četvrtak, jer u subotu i nedjelju Biograd je domaćin turnira mlađih uzrasta. No već sada je sve spremno za derbi ne samo kola nego lige, ali i polusezone. Naime, četvrti na ljestvici Primorac dočekuje drugoplasiranog Viteza što obećava dobar nogomet i odličnu navijačku atmosferu s obje strane. 

To pokazuju i njihovi dosadašnji rezultati, ali i atmosfera u mjestima, gdje se već danima po kafićima debatira tko je bolji i tko će pobijediti.

Što se tiče prošlog kola, Vitezovi su odigrali derbi s Junakom, bio im je dovoljan jedan gol da sruše Sinjane, a u 16. minuti postigao ga je Begonja s 11 metara. On u četvrtak neće igrati zbog tri žuta kartona. 

- Derbi je uvijek težak, a ovaj posebno s našim iskrenim prijateljima iz Biograda. Mi ćemo na utakmici dati sve od sebe kako bi zadržali pozitivan niz kojeg imamo. Idemo iz susreta u susret, igramo svoju igru i nastojimo uvijek biti bolji. Moji dečki su spremni, odigrat ćemo zaista najbolje što možemo kako bi ostali neporaženi. Osim Begonje, ozlijeđenih nemamo, kazao nam je trener HV Posedarja, Marko Pinčić.

Primorac je u Dubrovniku upisao treću pobjedu u nizu. Iako su zasluženo donijeli tri boda kući, trener Dragan Blatnjak stišava euforiju...

- Mi u derbi ulazimo bez opterećenja, s lijepom bodovnom zalihom, idemo igrati i nadigravati se. To nam za pravo daje niz od tri pobjede u posljednja tri kola. Naše susjede i prijatelje poštujemo, imamo respekt prema njima i njihovim rezultatima. Vidi se da su izuzetna ekipa odlično posložena, imaju dobar igrački i trenerski kadar, uostalom, njihov rezultat sve govori. No mi pak znamo koliko vrijedimo, a to još bolje znaju Zagora, Zmaj i GOŠK Dubrovnik, kazao je trener Blatnjak.  

Susret Primorac – HV Posedarje igra se u Biogradu 21. rujna (četvrtak) u 16 sati.

Sudac: Josip Budan. Pomoćnici: Mijić i Štampalija. Delegat: Srna.

04. srpanj 2024 16:12