StoryEditorOCM
SportDALJINSKO PLIVANJE

Europsko prvenstvo u Beogradu: Marin Mogić 10-ti, Patrik Eremija 26-ti!

Piše Ivica GJERGJA
13. lipnja 2024. - 20:33

 

Na Europskom natjecanju vodenih sportova u Beogradu, na Adi Ciganliji na utrci na 5000 metara nastupila su dva Hrvatska plivača Marin Moguć i Patrick Eremija.

Fantastičan je bio Marin Mogić, te je ostvario najbolji hrvatski rezultat u povijesti plasiravši se na 10. mjesto odmah iza Talijana, Francuza i Mađara. Dugo je Marin tijekom utrke bio na 22. mjestu, a onda je „upalio motore“ i lagano stizao i prestizao protivnike da bi u finišu slomio grčkog plivača koji mu je bježao i preko 60-70 metara. Osim 10-tog mjesta Marinovo vrijeme je fantastično u iznosu od 54 minute i 53 sekunde. Marinu je ovo tek treća utrka na ovako visokom nivou.

image

Marin i Patrik sjajni u Beogradu

I. G./Slobodna Dalmacija

Naš drugi plivač Patrick Eremija je završio na 26. mjestu sa vremenom 59 minuta i 45 sekundi što je odličan rezultat obzirom da je Patrick još junior.

- Pored čestitki plivačima isto tako sve pohvale idu i njihovim trenerima Lovrencu Franičeviću i Daliboru Krebelju. Ovim rezultatima hrvatski plivači su pokazali da su u samom vrhu europskom plivanja na otvorenim vodama, kratko nam je kazao predsjednik Saveza za daljinsko plivanje Hrvatske, Dražen Adžić.

18. lipanj 2024 06:33