StoryEditorOCM
KalelargaNA PRIJEDLOG ŽUPANA

Županijska skupština skinula s Dnevnog reda odluku o raskidanju ugovora za marinu u Svetom Petru! Pismo je očito utjecalo...

Piše I. N.
24. rujna 2024. - 10:48

Odluka o raskidanju ugovora za izgradnju nautičke marine u Svetom Petru s koncesionarom tvrtkom Labora iz Turnja, skinuta je s dnevnog reda današnje sjednice Skupštine Zadarske županije.

Točka pod rednim brojem 16.  bit će prebačena za iduću sjednicu, kao i točna 17. koja se odnosi na davanje koncesije u svrhu izgradnje i korištenja privezišta i javne uređene morske plaže Ljoka u Preku.

Župan Božidar Longin je svoj prijedlog obrazložio činjenicom da prije ove sjednice nije održan sastanak županijskog povjerenstva za koncesije te da će se točke 16. i 17. naći na idućoj sjednici u paketu s osam drugih točaka o koncesijama.

Županov prijedlog je prihvaćen većinom glasova.

Priča o sukobu Općine Sveti Filip i Jakov i tvrtke Labora iz Turnja tako je ušla u novu fazu. Naime, proteklog vikenda tvrtka Labora je županu Longinu i Županijskoj skupštini uputila prijedlog za skidanje točke o raskidanju ugovora za izgradnju marine s dnevnog reda, a s istim zahtjevom su upoznati i ministar Butković te nadležni ljudi u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Labora tvrdi da im se nanosi šteta za projekt vrijedan 16 milijuna eura, jer se načelnik općine Zoran Pelicarić ponaša nelegalno i samovoljno, odnosno da zloupotrebljava položaj načelnika kako bi Laboru izbacio iz posla zbog osobne koristi.

24. rujan 2024 10:50