StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Za napad na 22-godišnjeg Duju optužen 24-godišnjak: u blizini studentskog doma u Zadru preklopnim nožićem ga teško ranio u glavu!

Piše B.S.
29. travnja 2022. - 09:32

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage podignulo optužnicu protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je 13. studenog 2021. oko 2:30 sati u neposrednoj blizini studentskog doma u Zadru; tijekom neformalne studentske zabave, a nakon što je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između njega i njegove grupe prijatelja s drugom grupom mladića koji su tamo bili; u jednom trenutku izvadio preklopni nož.

U namjeri da usmrti 22-godišnjeg hrvatskog državljanina iz druge skupine, zadao mu je ubod u predjelu glave, te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu. Do smrtnog ishoda oštećenog mladića nije došlo zahvaljujući pruženoj pravovremenoj liječničkoj pomoći.

Udarac mu je probio lubanju i da je samo milimetar bio dublji, prema mišljenju liječnika, ostao bi na mjestu mrtav.

Kako tada ni osam dana od događaja policija nije otkrila počinitelja, a sin mu je ležao u bolnici, očajni je Dujin otac po Zadru izlijepio 'tjeralicu' za počiniteljem, u nadi da će mu se javiti netko od svjedoka. Na plakatima 'Traži se...' otac opisao je počinitelja i optužio je policiju za šutnju i ne provođenje istrage, te uspio da ovaj nemili događaj dospije u javnost.

29. lipanj 2024 05:32