StoryEditorOCM
KalelargaSLIKE IZ ZRAKA

Umjesto sredinom ožujka, raskrižje državne ceste DC306 poznatije kao Ulica Hrvatskog sabora s Putom Biliga otvara se u travnju!

Piše Iva Ivanac
28. veljače 2023. - 15:13

Iako je završetak radova bio planiran za sredinu ožujka, raskrižje državne ceste DC306 poznatije kao Ulica Hrvatskog sabora s Putom Biliga u Zadru otvorit će se sredinom travnja. 

Dulji rok za završetak radova na projektu kojeg provode Hrvatske ceste tražen je zbog neusklađenosti projekta i zatečenog stanja stoga je onda bilo potrebno mijenjati projektnu dokumentaciju i usklašivati je sa stanjem na terenu. 

image
Luka Gerlanc/Cropix

Ono što je idući mjesec ostalo za napraviti jest prebaiti instalacije HEP-a u nogostup, psotaviti odvodnju i rasvjetu, a kada se te tri stavke zadovolje, može se započeti i s asfaltiranjem prometnice. 

Križanje dvaju ulica Hrvatskog Sabora i Put Biliga je planirano kao klasično „T“ raskrižje s lijevim skretačima. Postojeće raskrižje će se semaforizirati te će se izvesti dodatni skretači kako bi se povećala protočnost vozila. Karakteristično je da prometni trak odvoza s križanja u Put Biliga zbog dvorišnih ulaza maksimalno pratiti niveletu postojeće prometnice dok su se trakovi privoza denivelirali da bi se smanjio postojeći uzdužni nagib na samom križanju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Posao izvođenja radova kojima će ovo raskrižje postati semaforizirano odrađuju tvrtke Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese, za 6.416.369,50 kuna (bez PDV-a), a radove nadziru tvrtke Civil engineering Zadar i Terestrika Split za 257.003,00 kuna (bez PDV-a).

01. lipanj 2024 05:59