StoryEditorOCM
KalelargaDOMUNĐAVANJE

Prošla su dva tjedna od svečanog otvorenja novog kafića u Providurovoj palači a "privremena" terasa još uvijek zauzima javnu površinu

Piše I. N.
21. srpnja 2024. - 20:44

Gradske službe još nisu odlučile gdje će biti terasa novog kafića Palace na Poljani Šime Budinića.

Prošla su dva tjedna od svečanog otvorenja, a stolovi i stolice, za koji su dobili, kako su nam tada rekli iz gradske uprave, samo privremenu dozvolu za večer otvorenja, još uvijek zauzimaju javnu površinu na tom gradskom trgu. I to točno uz zid Providurove palače, u produžetku antičkog decumanusa.

Zašto Grad tolerira takvo ponašanje vlasnika? Možda je u pitanju nekakav usmeni dogovor, odnosno možda se čeka samo konačni dogovor, pa da terasa dobije svoje "pravo javnosti", potvrdu svog legitimiteta i legaliteta.

Kako se može čuti, nakon što su konzervatori dali zeleno svjetlo za postavljanje ugostiteljske terase na javnoj površini između Providurove palače i Crkve sv. Šime, što je povijesni presedan, Grad je vlasniku navodno ponudio lokaciju koja mu nije najbolje sjela. Ponudio mu je da terasa bude smještena na dijelu trga prema apsidi crkve sv. Šime, bliže terasama druga dva kafića. Palace je, kako doznajemo, tražio površinu od 75 kvadrata, a Gradu se navodno čini da je to previše...

Kako bilo, dok se oni domunđavaju, stolovi i stolice zauzimaju javnu površinu. Hoće li to "zauzeto, Palace" sutra biti zaračunato vlasniku lokala kroz zakup, manje je važno, važna je poruka koju Grad šalje građanima.

A ona je na razini psovke i nije ju potrebno ispisivati.

15. rujan 2024 13:14