StoryEditorOCM
KalelargaSUDSKI NALOZI

Policija na Božić provela krim istrage protiv dvojice od 24 i 29 godina. Tražili su oružje, evo što su pronašli...

Piše Zadarski.hr
27. prosinca 2023. - 10:36

Zadarska je policija na Božić provela dvije akcije protiv dvojice muškaraca u dobi od 24 i 29 godina koje sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, na širem zadarskom području provedena je pretraga doma i ostalih prostorija koje 29-godišnjak koristi, gdje je pronađena i oduzeta jedna zračna puška, 394 komada streljiva te dodatna oprema za pušku.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, također temeljem naloga nadležnog suda, ali na širem benkovačkom području. U pretrazi doma i ostalih prostorija koje osumnjičenik koristi, pronađena je i oduzeta jedna zračna puška te 49 komada raznog streljiva.

Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kao i nadležnom sudu optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

01. srpanj 2024 06:56