StoryEditorOCM
KalelargaKUĆNI ARSENALI

Jedan predao policiji 7 ručnih bombi i 470 metaka, a drugi 100 komada streljiva, rednik za streljivo i kutiju za puškomitraljez

Piše Zadarski.hr
1. veljače 2022. - 09:55

Tijekom jučerašnjeg dana policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dvije su osobe dragovoljno predale streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Tako je jedan građanin policiji predao 7 ručnih bombi te 470 komada raznog streljiva, dok je drugi policijskim službenicima predao 100 komada streljiva, rednik za streljivo i kutiju za puškomitraljez.

Streljivo i minsko eksplozivna sredstva su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili po pravilima struke.

Iz Pu zadarske se zahvaljuju svim građanima koji su prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva te time otklonili opasnost iz svoje okoline.

Također sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećaju kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo.

Iz policije naglašavaju da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

29. lipanj 2024 03:32