StoryEditorOCM
KalelargaPOZIV SVIMA

Od danas kreće javni uvid u prijedlog petih izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra, javna rasprava je na Svetu Lucu

Piše AVŠ
28. studenog 2023. - 13:14

Od danas kreće javni uvid u prijedlog petih izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra, najavio je zadarski gradonačenik Branko Dukić.

- Odmah pozivam građane, fizičke i pravne osobe da iskoriste mogućnost predlaganja ili slanja primjedbi, ali i sudjelovanja na javnoj raspravi koja će se održati 13. prosinca. Da se lakše zapamti  na Svetu Lucu- pozvao je Dukić naglasivši da se ovim izmjenama ne širi se područje gradnje, ali se čuva javni prostor i smanjuje betonizacija.

- Prijedlogom se jasno opredjeljujemo za strože uvjete za izgradnju novih stambenih jedinica. Podižemo koeficijent zelenila i okrupnjujemo ga, ograničavamo maksimalni broj stambenih jedinica ovisno o kvadraturi zemljišta, štitimo javni prostor. Također, omogućujemo lokacijske uvjete za izgradnju novih škola i vrtića te potičemo provedbu zelenih politika. Uz to, definiramo uvjete za gradnju hotelskih kapaciteta više kategorije čime neposredno utječemo na daljnji razvoj turističke destinacije- nabrojio je Dukić. 

O najvažnijim izmjenama plana, počevši od 11 lokacija na kojima Grad Zadar predlaže izgradnju novih hotela visoke kategorije, detaljno smo pisali ranije,  kao i o lokacijama gdje Grad predlaže nove škole i parkove govorio je resorni pročelnik Darko Kasap

03. srpanj 2024 01:13