StoryEditorOCM
KalelargaHYATT U ZADRU

Ministrica Brnjac: "Grad Zadar nije odabran slučajno, a ovaj je projekt ono čemu ciljamo: cjelogodišnjem, održivom i kvalitetnom turizmu"

Piše I.I./M.M.
25. siječnja 2023. - 12:04

Na svečanom otvorenju gradilišta budućeg hotela Hyatt u Zadru prisustvovala je i ministrica turizma Nikolina Brnjac koja je imala čast i prerezati vrpcu kao simbolični početak gradnje.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu biti s vama ovdje! Veseli me što je Dogus grupa izabrala Hrvatsku i grad Zadar za svoj prvi Hyatt hotel. Zašto baš grad Zadar? Grad je to bogate povijesti, kulturne baštine, prirodnih ljepota, sportskih postignuća. Grad će s ovim projektom, osim na kvaliteti, dobiti na što boljem pozicioniranju na turističkom tržištu, za sebe kao i za cijelu Hrvatsku - istaknula je u svom govoru ministrica te naglasila kako je Vladin cilj razvoj cjelogodišnjeg, održivog i kvalitetnog turizma.

- Bez kvalitete nema održivosti. Upravo smo zato osigurali 1,2 milijarde eura sredstva, po prvi puta do sada, za ciljane investicije u hrvatskom turizmu koje su usmjerene na zelenu digitalnu tranziciju turističkog sektora, koje su namijenjene zdravstvenom i sportskom turizmu. Da ovo nije tek priča, započeli smo već taj projekt kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti: 289 milijuna eura su upravo u fazi natječaja za koji očekujemo veliki interes. Veseli nas kad vidimo da se ovakve investicije događaju, točnije da su ciljano planirane u hrvatski turistički sektor - zaključila je ministrica te dodala kako će se vidjeti opet na otvorenju hotela za godinu dana.

02. srpanj 2024 05:33