StoryEditorOCM
4 kantunaPROŠAO 1. LIPNJA

Završni sloj asfalta na državnoj cesti do Kožina još nije u cijelosti položen. Euro projekt: Čekamo dozvolu za obustavu radova od 1. srpnja!

Piše I. N.
5. lipnja 2024. - 13:40
Zbog radova na aglomeraciji Zadar-Kozino-Petrcane mjesecima je otezan promet iz Zadra prema Viru  Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Prvi lipnja je prošao prije pet dana, a državna cesta do Kožina još uvijek nije asfaltirana. Prije tjedna dana postavljen je prvi sloj asfalta i podloge za šahte, a završni habajući sloj položen je u dijelu od 900 metara, dok se na ostatak prometnice još uvijek čeka.

- Do petka ćemo završiti polaganje završnog sloja asfalta na 90 posto prometnice. Ostat će nam još samo 200 metara koji prolazi kroz dio naselja. Unutar naselja je prometnica Put Primorja koja spaja Kožino Primorje asfaltirana i prohodna za promet, u skladu s našim obećanjem mještanima Kožina - kaže Mladen Ninčević, direktor Euro projekta, tvrtke nositelja poslova na izgradnji aglomeracije Zadar-Kožino-Petrčane.

- Trebamo položiti asfalt u ukupnoj dužini od oko dva kilometra. Da smo cijelu dionicu odmah zatvorili, stvarali bi se još veći problemi u prometu. Ovako smo zatvarali dio po dio i sada ćemo do kraja tjedna završiti sve što je potrebno na državnoj cesti. Preostalih 200 metara završit ćemo u narednih desetak dana - objašnjava Ninčević napominjući da Euro projekt još uvijek čeka na obavijest  za obustavu radova od prvog srpnja od strane Investitora.

image

Mladen Nincevic
 

Luka Gerlanc/

- Bivši direktor Odvodnje Grgo Peronja otišao je u mirovinu a da nam nije dao pisanu suglasnost za obustavu radova. Zbog toga sam telefonski obavio razgovor s njegovom nasljednikom, Antom Josipom Šikićem, koji je pokazao spremnost da taj  i sve ostale neriješene probleme riješimo u što hitnijem roku. Podsjetit ću da smo prvu obustavu radova zatražili prije gotovo sedam mjeseci i još uvijek nismo dobili jednoznačan odgovor da se radovi na aglomeraciji tijekom ljeta ne izvode - kaže Ninčević koji je u ime Euro projekta prije nekoliko dana Odvodnji dostavio "obavijest o potraživanju" u kojoj informira komunalnu tvrtku o obvezama plaćanja i produljenja roka uslijed prekida radova zbog turističke sezone.

- Mi smo to morali napraviti u situaciji kad još nismo dobili službenu obavijest o obustavi radova. Da to nismo napravili izgubili bi pravio kasnijeg potraživanja, odnosno mogućnost odgode roka završetka radova za ono vrijeme koliko bude traje obustava radova. Stvar je dakle administrativne prirode, ali i naša obveza u cilju korektnog i profesionalnog odnosa prema nositelju posla, odnosno odvodnji - tumači Ninčević.

Kožinjanima sve to ne donosi puno mira. Početak lipnja je prošao i ceste još nisu do kraja asfaltirane, a neizvjesnost oko obustave radova još uvijek im visi nad glavom.

- Uvjeren sam da će novi direktor pokazati više inicijative oko rješenja ovog problema. Mi jednostavno moramo štititi svoje interese a, kao što znate, od pročetka smo bili uz mještane Kožina i Petrčana. U njihovo ime smo tražili mogućnost odgode radova tijekom sezone uz uvjet da za tu pauzu dobijemo produženje roka za produžetak radova. Ne radimo protiv interesa mještana, tražimo samo da se nositelj posla odgovornije i ažurnije odnosi prema preuzetim obvezama - poručuje Mladen Ninčević.

22. lipanj 2024 20:25