Vrijeme kada se bogatstvo u Slavoniji mjerilo debljinom hrasta i slanine ostavilo je traga na kulturnim, tradicijskim i gastronomskim navikama Brodsko-posavske županije, koja čitavom duljinom leži uz rijeku Savu.
Nekad čuvari granice, danas čuvari okusa! Na gurmanskoj ruti dočekat će vas odličan kulin, pikantna jela iz kotlića – čobanci i fiševi, otkrit ćete šarana s rašlji ili čips od šarana, zasladit ćete se čuvenim slavonskim kolačima... I nigdje drugo nećete imati priliku degustirati cerničke ćuptete, pikantni finger food od pečenog tijesta, punjen istim nadjevom kojim se pune ukusne slavonske kobasice.
Za ljubitelje odličnih vina tu su brodskostupničko, oriovačko, petrovoselsko, cerničko i novogradiško vinogorje koje uključuje Kovačevac i Slavču. Na vinskim cestama dvadesetak je vinarija u kojima se čuva graševina, rajnski rizling, chardonnay, sivi i crni pinot, cabernet sauvignon, merlot…
Jedva čekamo s vama nazdraviti!