Vinarija Gašpar djeluje od 2009. i ove godine slavi 15. godišnjicu, a vinari, braća Dario i Boris Gašpar iz Vrgorca imaju 14 tisuća zasađenih trsova. Proizvodnju temelje na autohtonim vrgorskim sortama, a posebno su pažnju posvetili staroj sorti zlatarici koja je zbog svoje osjetljivosti na bolest tijekom prošlih vremena prva pokleknula. To je nježna, a divlja sorta koja daje lijepa vina i po njoj smo najposebniji, kažu nam Gašpari.
Dario promiče svoju zlataricu posvuda, njegov posjed često je mjesto posjeta enologa, kao i domaćih i stranih turista. Vrgorski kraj obiluje autohtonim sortama kao malo koji dio Hrvatske kojem se u prošlosti nije davao potreban značaj tako da su se stihijski sadile razne sorte, osobito one dobre rodnosti koje su služile samo za proizvodnju grožđa, i to u većim količinama. Slijedom toga, vrgorske stare sorte su pomalo iščezavale. Međutim, u ovom ogromnom vrgorskom vinogorju ipak su manje-više sve te sorte još žive. Osobito se ističu zlatarica i trnak, koje su se sada vratile u prvi plan. Zlatarica i trnak sve se više cijene i poštuju kao odlična vina i traže na vinskim kartama eminentnih restorana Hrvatske te kao jedna drukčija Dalmacija sigurno imaju svijetlu budućnost.
Vina: Zlatarica vrgorska, 2023, 12alk, bijelo vino; Rosiva, 2023, 12,5alk, ružičasto vino; Plavka, 2020, 15alk, crno vino; Trnak, 2020, 15,5alk, crno vino