Tradicija proizvodnje grožđa i vina na otoku Hvaru datira iz 4. stoljeća prije Krista, kad su Grci s otoka Parosa u Egejskome moru doplovili do današnjeg Staroga Grada i osnovali koloniju Pharos. Hvar Hills priča počinje nešto kasnije, ali tradicija je ostala postojana. Na više od 30 hektara vinograda na južnim padinama otoka Hvara uzgajaju se plavac mali i autohtona sorta bogdanuša. Vrhunska vina koja svake godine osvajaju sve važnija priznanja i nagrade rezultat su predanog rada i ljubavi prema lozi.
Kad se spoje mali prinosi loza starih više od 50 godina iz Svete Nedjelje, broj sunčanih dana na otoku Hvaru te izloženost vjetru, kompromisa nema – naša vina sama pričaju svoju priču.
Od autohtonih sorti bijelog vina izdvajamo Pošip i Pošip Surreal, a različiti su po trajanju odležavanja u barrique bačvama. Pošip Surreal odležava čak 12 mjeseci do finalnog proizvoda – savršeno izbalansiranog vina zlatnožute boje u kojem se ocrtavaju elegancija i ozbiljnost zadržane svježine. Kraljica tradicije je naša Bogdanuša, za koju legenda kaže da je dobila ime jer se zbog svoje iznimne kvalitete pila isključivo na vjerske blagdane i nakon važnih bitki. Bogomdana.
Od crnih vina ponosni smo na naše plavce – Maior Rizerva i Pharos Maximvs. Ovo moćno crno vino ponosno nosi rimsku inačicu imena otoka Hvara. Izuzetno je upravo zbog činjenice da minimalno dvije godine odležava u barrique bačvi, strpljivo čekajući da se razvije finalna aroma. Rosé Pius i Rose Surreal naša su rose vina načinjena od svjetski poznatih sorti grenache i syrah. Dok je Rose Pius lepršavog, mekanog okusa, Rose Surreal slojevitiji je i intenzivniji upravo zbog dodatne selekcije grožđa i odležavanja u bačvama od francuskog hrasta.