StoryEditorOCM
Svijetturistički biser

Totalni potop! Obustavljeni letovi, plutaju automobili, ljudi plivaju po gradu, a drama tek slijedi....

Piše Vijesti sd/JL
12. lipnja 2024. - 08:37

Zračna luka u španjolskom gradu Palma de Mallorca morala je obustaviti sve letove nakon velike kišne oluje koja je u utorak pogodila Mallorcu. Ogromna količina padalina poplavila je ulice, ali i skoro cijeli aerodrom.

U snimkama koje se šire društvenim mrežama, jedan od zaposlenika zračne luke roni na pisti kako bi pokazao koliko je voda duboka, dok drugi videi prikazuju poplavljene duty free trgovine u kojima je propustio strop, prenosi Daily Mail.

Loše vrijeme omelo je i putovanje pobjednika natjecanja ‘Race Across the World’, Alfieja Wattsa koji se oko situacije požalio na svom Instagram profilu. Rekao je da ga je dočekao terminal i aerodrom koji je bio poplavljen, a zatim mu je let bio preusmjeren na dvije različite lokacije.

Tijekom početka dana pretpostavljalo da će kašnjenja i otkazivanje oko stotinu letova potrajati barem do navečer. Putnici zrakoplova koji su u međuvremenu uspjeli sletjeti, ostali su zarobljeni u na pisti, navodi Jutarnji list.

Glasnogovornik zračne luke rekao je da je rad bio obustavljen na dva sata, tijekom kojih nijedan let nije krenuo prema ili sletio u luku, dodajući da se situacija sada normalizirala jer se nebo razvedrilo, iako postoje opća kašnjenja. Nije mogao procijeniti štetu koju je na aerodromu prouzročila poplava.

Veliki dio španjolskih popularnih turističkih regija koje se nalaze na istoku zemlje, pogodila je olujna kiša u kombinaciji s tučom, što je također izazvalo bujice na cestama, kojima su plutali automobili i kante za smeće.

Lokalni mediji izvijestili su da su hitne službe zabilježile preko 320 incidenata povezanih s vremenom od ponedjeljka navečer: Ljudi plivaju po gradu. Najgore pogođena regija je Levante, gdje se očekuje nastavak oluja do četvrtka.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 09:14