StoryEditorOCM
Svijetje li moguće?

Suluda odluka: majka s dva sina mora napustiti stan jer njihova igra smeta susjedima!? Mora i platiti više od 5000 eura

Piše Vijesti SD
12. prosinca 2023. - 09:15

Mlada majka i njezina dva sina moraju iseliti iz stana u Beču jer susjedima smeta buka koju djeca proizvode dok se igraju, piše Fenix-magazin.

Naime, Okružni sud u Floridsdorfu (21. okrug Beča) odlučio je da 27-godišnja majka sa svojom djecom mora napustiti stan u Beču.

Djeca su joj bila preglasna i smetala su susjedima. Susjedi su stariji bračni par (75, 78), a na sudu su tvrdili kako buka ostavlja posljedice na njihovo zdravlje. Kao posljedice spomenuti su ubrzani otkucaji srca i bolovi u trbuhu. Osim toga, rekli su kako im je mlada žena prijetila.

– Par u dobi od 75 i 78 godina živi u svom stanu već oko 30 godina. Nakon podnošenja tužbe u listopadu 2022. mlada majka nije promijenila svoje ponašanje, priopćio je sud.

Međutim, žena negira te navode.

Ne razumije ponašanje svojih susjeda i kaže: – Sasvim je normalno da su djeca te dobi glasna i galame. Jednostavno ne možeš biti miran 24 sata.

No, sud je odredio da majka sa svoja dva sina mora napustiti stan u roku od 14 dana i platiti troškove sudskog postupka od 5.327,90 eura.

Djeca moraju promijeniti vrtić i školu

Mlada majka kritizirala je činjenicu da je prisilna deložacija značila ozbiljan poremećaj u životu njezine djece. Moraju promijeniti vrtić i školu i izgubiti prijatelje. Nadalje, nema načina pronaći novi stan ili naći smještaj negdje drugdje sa svojom djecom u tako kratkom vremenu.

Sudski raskid ugovora o najmu je pravomoćan i mlada obitelj se suočava s neizvjesnom budućnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 05:01