StoryEditorOCM
SvijetBLINDIRANA ZAHVALA

Putin svom domaćinu Kimu darovao luksuznu limuzinu Aurus, jednu je od njega već dobio, koliko raketa ova vrijedi?

Piše SD Portal
19. lipnja 2024. - 17:24

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je sjevernokorejskom čelniku Kim Jong Unu rusku limuzinu Aurus, set za čaj i admiralski bodež, citirala je u srijedu ruska državna novinska agencija TASS riječi dužnosnika Kremlja.

Putin je tijekom posjeta Pjongjangu zauzvrat dobio različita umjetnička djela koja ga prikazuju, uključujući biste, rekao je predsjednikov savjetnik Jurij Ušakov.

Razdragano mnoštvo i raskošne svečanosti dočekale su Putina u glavnom gradu Sjeverne Koreje u srijedu, gdje je Kim Jong Un izrazio "punu potporu" ruskom ratu u Ukrajini i obećao jače strateške veze s Moskvom.

image
AFP

Aurus Senat, retro stiliziran prema limuzini ZIL iz sovjetskog doba, službeni je ruski predsjednički automobil i Putin se u njemu vozio na svoju svečanu inauguraciju u Kremlju u svibnju.

Kada je Kim posjetio istočnu Rusiju u rujnu prošle godine, Putin mu je pokazao jedno od crnih oklopnih vozila. Kim je sjedio pokraj Putina u automobilu i činilo se da uživa.

Putin je Kimu poklonio prvu limuzinu Aurus u veljači ove godine, rekle su tada obje zemlje, što znači da sada ima najmanje dva vozila.

image
AFP

Vjeruje se da je Kim strastveni zaljubljenik u automobile. Ima veliku zbirku luksuznih stranih vozila koja su vjerojatno prokrijumčarena, budući da rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a zabranjuju izvoz luksuzne robe u Sjevernu Koreju.

Viđen je u Maybach limuzini, nekoliko Mercedesa, Rolls-Royce Phantomu i Lexusu.

Visoki ruski dužnosnik rekao je prošlog mjeseca da će Rusija ove godine početi proizvoditi luksuzne automobile Aurus u bivšoj Toyotinoj tvornici u Sankt Peterburgu.

image

Putin je provozao KIma

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 17:25