StoryEditorOCM
Svijetnisu na liniji

‘Puklo‘ u izraelskom pregovaračkom timu: šef Mossada napustio Kairo zbog neslaganja s Netanyahuom!

Piše vijesti sd
4. kolovoza 2024. - 12:18

Izraelski pregovarački tim napustio je Kairo i vratio se u Tel Aviv ubrzo nakon što je stigao u subotu kako bi nastavio razgovore o sporazumu o razmjeni talaca s palestinskim vojnim skupinama, prenosi Anadolu.

Delegacija, koju su činili šef obavještajne agencije Mossad David Barnea, šef sigurnosne agencije Shin Bet Ronen Bar i vladin koordinator operacija na palestinskim teritorijima Ghassan Alian vratili su se u Tel Aviv zbog neslaganja s premijerom Benjaminom Netanyahuom, objavio je list "Yedioth Ahronoth".

Iz Netanyahuovog ureda još se nisu oglasili o ovom pitanju.

"Odlazak izraelske delegacije u Kairo rezultat je snažnog američkog pritiska na Izrael i Egipat posljednjih dana da nastave pregovore o sporazumu o taocima unatoč atentatu na jednog od šefova Hamasa Ismaila Haniyeha", objavila je izraelska novinska stranica Walla, pozivajući se na neimenovane izvore.

Tenzije su dodatno eskalirale nakon što je politički šef Hamasa Haniyeh ubijen u srijedu u Teheranu. Dok su Hamas i Iran okrivili Izrael za ubojstvo, Tel Aviv nije potvrdio ni negirao svoju umiješanost, prenosi klix.ba.

Atentat je uslijedio dan nakon što je komandant Hezbolaha Fouad Shukr ubijen u izraelskom zračnom napadu u južnom predgrađu Bejruta.

Povećan je strah od potpunog rata između Izraela i Hezbollaha nakon razmjene prekograničnih napada između dvije strane.

Eskalacija je nastala u pozadini smrtonosnih izraelskih napada na Gazu u kojima je ubijeno više od 39.500 ljudi od listopada prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 16:17