StoryEditorOCM
Svijetpočast iz kremlja

Ovim Putinovim odlukama bili bi presretni šef Wagnera Prigožin i oporbenjak Aleksej Navaljni. Da ih vožd nije ubio

23. svibnja 2024. - 17:03

Putinova uhićenja u obrambenom sektoru se nastavljaju. Jučer je uhićen general-pukovnik Vadim Šamarin, šef Glavne uprave za komunikacije i zamjenik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Valerija Gerasimova. Osumnjičen je za primanje mita velikih razmjera, izvijestili su ruski mediji.

Ovo je četvrto uhićenje visokorangiranih dužnosnika u krugu ruskog ministarstva obrane u zadnje vrijeme. Najprije je u istražni zatvor u travnju bačen prvi Šojguov zamjenik Timur Ivanov, potom šef personala u ministarstvu obrane Jurij Kuznjecov, a potom i general-bojnik Ivan Popov, bivši zapovjednik ruske 58. armije.

Cijeli niz uhićenja pokrenut je smjenom Sergeja Šojgua, dugogodišnjeg Putinova intimusa, s mjesta ministra. Potezima Vladimira Vladimiroviča danas bi se najviše radovali šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin i oporbeni lider Aleksej Navaljni, da su kojim slučajem živi. Sve ono na što su oni glasno upozoravali Putin je, naime, zadnjom čistkom u svojim suradničkim redovima potvrdio kao istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 20:41