StoryEditor
Svijeti bogati znaju

Jeff Bezos posao ne daje lako, evo dva pitanja koja će vam pomoći na intervjuu za posao za stolom najbližim najbogatijemu čovjeku na svijetu

Piše PSD
16. studenog 2021. - 18:08

Izravan rad s jednim od najbogatijih ljudi na svijetu znači odmah i dobru plaću, uzbudljiv posao i priliku naučiti puno toga. A i kad u CV-ju piše da je netko radio izravno za osnivača Amazona, vjerujemo da su mu kasnije sva vrata otvorena.

Međutim, takvi poslovi su također vrlo popularni i teško ih je dobiti. Osobito zato što uspješni poduzetnici često postavljaju prilično ekscentrične zahtjeve svojim zaposlenicima.

Ann Hiatt prijavila se za pomoćnicu Jeffu Bezosu (danas "teškom" 177 milijardi dolara i najbogatijem čovjeku na svijetu trenutačno), 2002. godine te dobila posao. U objavi za CNBC objasnila je kako je uvjerila Bezosa da je zaposli, premda nije imala iskustva u tehnološkom poslovanju ili odnosima unutar tvrtke. Dva pitanja koja joj je Bezos postavio bila su ključna, prisjeća se Ann, piše Nika Vizek za Miss7.

Učiti, učiti i samo učiti

Nakon nekoliko krugova u Centru za procjenu, posljednja prepreka bio je razgovor sa samim glavnim izvršnim direktorom, a Bezos je kratko popričao s njom. Odmah po ulasku u prostoriju najavio je da će podnositelju zahtjeva postaviti samo dva pitanja. Prvo: "Želim da procijenite koliko staklenih površina ima u Seattleu.“

image
Koga ne zanima koliko Seattle ima staklenih površina, karijera mu je na staklenim nogama
AFP

Hiatt to nije očekivala… bila je užasnuta, piše. Ali pokušala je sustavno pristupiti pitanju: uostalom, znala je da je upravo to što Bezos traži. Prvo je procijenila broj stanovnika grada, a zatim izračunala broj stakla za njihove kuće, automobile itd. Bezos je sve zapisao na bijelu ploču. Računali su desetak minuta, a onda se, po mišljenju predsjednika uprave, procjena otprilike poklopila sa stvarnošću.

Drugo pitanje bilo je osobnije: "Koji su vaši ciljevi u karijeri?“ Hiatt je odgovorila da kao i ostali ambiciozni i strastveni zaposlenici u Amazonu, želi učiti od njih. "Objasnila sam da nemam pojma kako biti asistent, ali da znam koliko je važno stalno biti izvan zone udobnosti“, kaže Hiatt.

Zaposlenici koje se mora obuzdavati

Tada je razgovor bio gotov: Bezos joj je odmah dao posao i "najbliži stol njemu u cijeloj tvrtki“, kaže Hiatt. Iz današnje perspektive jasno joj je zašto joj je šef Amazona postavio samo ova dva pitanja: htio je testirati ima li hrabrosti i motiva "biti u pokretu njegovim tempom“.

Energija i ambicija važniji su od vještina naučenih na fakultetu, zbog čega se Bezos uvijek okružuje zaposlenicima koje mora obuzdavati, a ne tjerati.

image
Bezos testira imaju li zaposlenici hrabrosti i motiva 'biti u pokretu njegovim tempom'
Jim Watson/AFP

"Ključ ranog uspjeha Bezosa i Amazona bila je ta nemilosrdna potraga za izvanrednim“, kaže Hiatt.

Za Ann Hiatt posao u Amazonu bio je početak uspona. Od 2002. do 2005. radila je kao asistentica Jeffu Bezosu, koji je u međuvremenu napustio svoju poziciju izvršnog direktora Amazona. Zatim je, između ostalih, radila za izvršnog direktora Googlea Erica Schmidta.

Sada vodi vlastitu konzultantsku tvrtku s kojom savjetuje vrhunske šefove tvrtki i startupove iz Silicijske doline, piše Miss7.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 08:01