StoryEditorOCM
SvijetPOGLEDAJTE VIDEO

Horde kršćana hrle u crkvu kako bi dodirnuli čudesni leš časne sestre. Slučaj se istražuje, može biti znak svetosti!

Piše MOZAIK SD
30. svibnja 2023. - 19:49

Tisuće ljudi okupljaju se kako bi vidjeli tijelo sestre Wilhelmine Lancaster nakon što je izvađeno iz groba u Missouriju bez ikakvih znakova raspadanja, unatoč tome što je pokopano 2019. godine, piše Daily Mail.

Velik broj katolika je krenuo u Gower - oko 60 km sjeverno od Kansas Cityja - kako bi svjedočili prizoru besprijekorno očuvanog tijela Lancaster, koja je umrla u svibnju 2019. u dobi od 95 godina. Neki to nazivaju čudesnim znakom svetosti, piše Jutarnji list.

Opatija koja prije nije primala više od 20 posjetitelja dnevno sada ima oko 1000 posjetitelja dnevno, kazala je Ashlie Hand, glasnogovornica biskupije Kansas City-Sv. Josipa.

- Od utorka su imali oko 1000 posjetitelja dnevno. Mislim da je sada vjerojatno znatno iznad toga. Očekuje se da će se gužva povećati tijekom blagdanskog vikenda, kazala je Hand za Fox4.

Gužve su narasle do te mjere da je policija otvorila mobilni zapovjedni centar, a više je područja pripremljeno za parkiranje automobila. Ulica ispred samostana, 316. ulica, također je u subotu postala jednosmjerna prometnica, pa automobili voze sa zapada na istok, prenosi Fox 4.

Tijelo Wilhelmine Lancaster bit će izloženo za javnost do ponedjeljka, a posjetitelji će moći dodirivati ​​njezino tijelo i moliti se. Radno vrijeme za posjete je od 8 do 20 sati.

Nakon 29. svibnja posjetitelji će i dalje moći vidjeti časnu sestru i posjetiti ovo mjesto, ali više neće moći dotaknuti njezino tijelo jer će biti zatvoreno u staklu. Lancasterin stakleni okvir za tijelo bit će postavljen blizu oltara kako bi ‘poželio dobrodošlicu njezinom sve većem broju poklonika.‘

Planirana je i javna procesija uz molitvu krunice u ponedjeljak u 16:30.

Fotografije snimljene na mjestu događaja dijele se na internetu, a prikazuju posjetitelje kako nježno dodiruju Lancasteričine ruke, koje su zajedno s njezinim licem prekrivene voskom. Lice i ruke časne sestre prekriveni su voštanom maskom nakon što je otkriveno da je njeno tijelo netaknuto.

Natpis pored tijela, koje je okruženo cvijećem, glasi: ‘Molimo vas da budete nježni kada dodirujete sestrino tijelo, a posebno njena stopala.‘

Crkveni dužnosnici rekli su da istražuju slučaj časne sestre i kažu da neraspadanje tijela može biti znak svetosti, iako to nije definitivno, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:22