StoryEditorOCM
Regijaotac iz pakla

Počinje suđenje monstrumu koji je osmogodišnju kći zatočio u kupaonici: Tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu

Piše vijesti sd
5. srpnja 2023. - 17:30

Početak suđenja Urošu Pašajliću, koji se sumnjiči da je svoju kći L.P. (8) držao zatočenu u stanu na beogradskoj Zvezdari, Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 28. srpnja, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Uroš Pašajliću je 28. ožujka pronađen, uhićen i od tada se nalazi u pritvoru, piše espreso.co.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju kaznena djela nasilje u obitelji i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tijekom 2022. godine do 24. ožujka ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet i duševno stanje djevojčice.

Time je počinio kazneno djelo nasilje u obitelji s kaznenim djelom zlostavljanja i mučenja, na štetu emotivne partnerice I.L., i to tako što ju je u kontinuitetu zastrašivao, prijetio, vrijeđao je i držao zatvorenom.

Tužiteljstvo će za izvršenje svakog od navedenih djela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mjere sigurnosti -  obavezno liječenje narkomana i obaveznog liječenja alkoholičara u skladu s nalazom i mišljenjem sudskog vještaka.

U tijeku istrage tužiteljstvo je ispitalo emotivnu partnericu okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužiteljstva pronašla djevojčicu u kupaonici stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko vještačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je osumnjičeni bio uračunljiv u vrijeme izvršenja kaznenog djela, da je sposoban sudjelovati u kaznenom postupku, kao i da je isti ovisan o opojnim drogama i alkoholu.

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloljetnice, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kojem je djevojčica primljena na liječničke preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi. Nakon što je 24. ožujka izvršen pretres stana na Zvezdari, u kome je pronađena djevojčica, tužiteljstvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se bio dao u bijeg, piše espreso.co.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 11:35