StoryEditorOCM
RegijaSKANDALOZNI DODIK

Dosad najdrskiji istup lidera bosanskih Srba: U Srebrenici nitko nije ubijen! Sve što je stradalo, stradalo je izvan

Piše VIJESTI SD
30. svibnja 2024. - 17:23

Predsjednik manje administrativne jedinice unutar Bosne i Hercegovine Milorad Dodik konstantno pomiče granice vlastitog neukusa i primitivizma kad je u pitanju vrijeđanje i ponižavanje žrtava genocida u Srebrenici Tako je Dodik u gostovanju na srbijanskoj televiziji Happy rekao da "11. srpnja u Srebrenici nije bilo operacije, da niko nije poginuo, niti je ubijen, a da ‘oni‘ obilježavaju taj datum", piše klix.ba.

Dodao je i skandaloznu konstataciju da "sve što je stradalo, stradalo je izvan Srebrenice".

"Zato su neki naši ljudi tamo u Srebrenici pokrenuli inicijativu da promijene naziv da se ne zove Srebrenica nego da se da neko drugo ime općini", rekao je Dodik.

image
Elvis Barukcic/Afp

Komentirajući Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Dodik je napomenuo da je "ona neobavezujuća, ali da je također i ozbiljan problem što uopće postoji".

Dodik je potom iznio još uvredljivih tvrdnji, rekavši da "Europa ima ozbiljan problem s muslimanima" rekavši da je prilikom boravka u Parizu vidio "psihozu straha da će se nešto dogoditi za vrijeme Olimpijade, što nije osjetio za vrijeme rata na ovom prostoru".

"Psihoza je do neizdrživosti, a oni su htjeli to pokrijti", rekao je Dodik i dodao da "rezolucija neće donijeti ništa već će samo promijeniti odnos RS-a prema BiH".

Dodik je naglasio i da "nitko nije poginuo od njegove retorike".

image
Elvis Barukcic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:44