Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
PolitikaIZBORI U HDZ-u

Miro Kovač priznao poraz: Nazvao sam gospodina Plenkovića i čestitao mu

Piše Vinko Vuković
15. ožujka 2020. - 21:28
Goran Mehkek/Hanza Media

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač čestitao je u nedjelju Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi u utrci za predsjednika HDZ-a.

"Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a ", izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove "Opcije za promjenu".

Prema dosad prikupljenim podacima i nakon obrađenih 280 od 586 izbornih mjesta, Plenković je osvojio 81 posto glasova, a Kovač 19 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika stranke u vodstvu je Tomo Medved sa 72 posto glasova, dok je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dobio 28 posto.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima - Oleg Butković (19 posto glasova), Ivan Anušić (18 posto glasova), Branko Bačić (16 posto glasova) i Zdravka Bušić (14 posto glasova).
Davor Ivo Stier osvojio je 10 posto glasova, Milijan Brkić osam posto, kao i Tomislav Tolušić, dok Hrvoje Tomasović ima četiri posto, a Ivan Kujundžić tri posto glasova.

#HDZ IZBORI#MIRO KOVAč

Izdvojeno