StoryEditorOCM
Politika#NE_ĆE_TE

Bulj ‘opleo‘ po guverneru HNB-a: ‘Cijene zlata najviše u povijesti, a zločinac Vujčić pomeo je naše zalihe‘

Piše VIJESTI SD
18. srpnja 2024. - 08:52

Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj u svojoj objavi na Facebooku prozvao je guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Borisa Vujčića, koji je nedavno u Hrvatskom saboru izabran za treći šestogodišnji mandat na čelu središnje banke.

"Cijena zlata najviša u povijesti, a zločinac, guverner Boris Vujčić uz blagoslov HDZ-a pomeo je zalihe i prodao 13 tona zlata u vlasništvu hrvatskog naroda kad je zlato bilo najjeftinije u povijesti. Umjesto da se Vujčića privede i strpa u zatvor, HDZ i Domovinski pokret po nalogu europske činovnice Christine Lagarde nagrađuju poslušnika još jednim mandatom guvernera, grobara hrvatske kune i lopine koji je pomeo ambare hrvatskog zlata. Lažni suverenisti i poslušnici briselskih ćata možete kako hoćete ali dole hoćete #NE_ĆE_TE", poručio je Bulj u objavi. 

Cijene zlata jučer su dosegnule najvišu razinu u povijesti - 2478 dolara po unci, a procjenjuje se da bi moglo nastaviti rasti u drugoj polovini godine.

HNB je u mandatu guvernera Željka Rohatinskog prodao zlatne rezerve koje je Hrvatska naslijedila raspadom SFRJ, a ta odluka do danas izaziva kontroverze u javnosti jer, osim što gotovo sve zemlje u svijetu drže određenu količinu zlata kao rezervu, prodaja se dogodila 2001. godine. kada je cijena bila prilično niska (oko 280 dolara za uncu).

Vujčić je tada obnašao dužnost zamjenika guvernera, na koju je došao u srpnju 2000. godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. kolovoz 2024 19:28