StoryEditorOCM
Hrvatskahitno povlačenje

Trgovački lanac prodaje tjesteninu u kojima su se razmnožili crvi, rok trajanja odavno je istekao, prizori su - gadljivi

Piše VIJESTI SD
15. travnja 2024. - 19:56

Trgovački lanac prodaje tjesteninu kojoj je istekao rok trajanja i u kojoj su se razmnožili crvi.

Na to su upozorili iz udruge za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” koji su otkrili kako je riječ o tortelinima s pršutom marke Alibert koje putem trgovačkog lanca Plodine na tržište stavlja Intercommerce iz Umaga.

Rok valjanosti je prošao u prosincu, tijesto se raspalo, unutar pakiranja razmnožili su se crvi, ali se proizvod i dalje uredno prodaje. Iz “Halo, inspektore” mole potrošače na povećanu pozornost kod kupovine Aliberti tortelina u pakiranju od 250 g s oznakama L088 B i L078 B.

Evo što su objavili na svojim stranicama.

-  POVLAČE SE SPORNI TORTELINI IZ "PLODINA"!

Nakon naše objave o Aliberti suhim tortelinima (s mesom i s pršutom) u pakiranju od 250 g s rokom trajanja do kraja prosinca 2023. godine oznake L088B i L078B koji su se raspali, u sebi sadrže crve i nisu više za konzumaciju čak ni poslije termičke obrade, prema Plodinama je promptno reagirao i distributer te tjestenine za Hrvatsku, tvrtka "Intercommerce" iz Umaga:

"S obzirom da mi robu dostavljamo samo s ispravnim rokovima molimo da odmah povučete iz prodaje takve stare proizvode," zatražili su od trgovačkog lanca Plodine povlačenje tih serija.

Prema nama dostupnim informacijama iz Plodina u tijeku je povlačenje iz prodaje te dvije sporne serije suhih tortelini Aliberti s debelo proteklim rokom valjanosti - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 19:57