StoryEditorOCM
Hrvatskarezultati istraživanja

Svaki dan meso na svom stolu ima petina Hrvata; piletina i svinjetina su im najčešće na jelovniku. Novčanik diktira i odabir mesnih prerađevina, evo što se najviše konzumira

Piše Hina
6. svibnja 2022. - 11:12

Petina hrvatskih građana meso jede svaki dan, 69 posto nekoliko puta tjedno, a najčešće se jedu piletina i svinjetina, pokazalo je istraživanje magazina JaTrgovac i agencije Hendal.

Da meso konzumira nekoliko puta mjesečno reklo je 7,6 posto anketiranih, a da to čine rijetko navodi njih 1,6 posto.
Sveukupno gledano, u hrvatskoj populaciji je gotovo 98 posto konzumenata mesa, što je vrlo visoki udio, navodi se u priopćenju.
Od vrsta mesa najčešće se jede piletina koju konzumira 55,1 posto hrvatskih građana, a potom slijedi svinjetina s 31,8 posto udjela.

Manje su udjele ostvarili teletina ili govedina (9,7 posto) te osobito puretina (2,6 posto) i janjetina (0,8 posto).
Kada je riječ o preferencijama, 39,3 posto građana je navelo da najviše vole piletinu, a potom kao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 20:51