stdClass Object ( [id] => 1328449 [title] => Silvana Uzinić: Što će Grlić Radman učiniti s milijunima eura? ‘Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život‘. Bome je [alias] => silvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Šta van je svima danas, ti me i ne čudiš, al’ mi je sin isto reka da gleda Sabor. Ja ga pitan zašto, a on govori da se urnebesno zabavlja. Šta se događa? – pita me prijateljica kad me nazvala nekidan popodne.

– Ovi iz opozicije opet pokušavaju srušit ministra, a Plenković ga ne da

– Kojeg?

– Onog Grlića Radmana, ma hit-predstava!

Znam da većina pribranih građana ne želi provesti poslijepodne i večer gledajući one koje su birali jer to je stvarno čisti mazohizam. Al’ ovaj put su uvaženi zastupnici nadrasli sami sebe, a poglavito ministar koji nas predstavlja po svijetu. Da, onaj koji je navodno zaboravio četiri godine uradit jednostavni domaći rad što su mu ga zadali iz Povjerenstva za sukob interesa. Takav, a vidi dokle je dogurao! Ja mu, doduše, skroz vjerujem da je zaboravio jer očito je da čovjek ima poteškoća s pamćenjem. Puris Pariz, veli on, hahah... Livolveri! Upisao sam, kaže, u imovinsku karticu sve što je i što nije trebalo. Dobro jutro! Pola sabornice se upišalo od smijeha, čak i premijer. Smije se taj prepredenjak od šefa HDZ-a i Vlade jer zna kakvog je lika angažirao, a potpuno mu je jasno kako svi to vidimo i kako vidimo da brani neobranjivo. Nema veze jer još neko vrijeme, taman ono koje mu treba, jači je od sudbine.

Inače, osim što su ministra Radmana prisilili da se konačno fokusira na imovinsku karticu i upiše dva milijuna eura, ovaj tjedan bilo je i petardi i vatre, i to užasno velike i pogibeljne vatre.

Prevladavao je onaj osjećaj nemoći kakav dijeli većina pristojnih građana, ne samo dok gleda premijera kako se svađa ko kupravenda s političkim protivnicima, nego i kad vidi kako u ovoj zemlji prolaze oni čestiti među nama koji se usude progovoriti.

PONEDJELJAK: ‘Eutanazirajući’ transparent pred sudom

Za vrijeme Vinkovačkih jeseni, dakle prije više od dvadeset dana, kolumnist jednog vinkovačkog portala izvjesio je transparent s porukom “Eutanazirajte HDZ” i ovaj tjedan je obaviješten da će biti priveden na sud poput svinja u Radmanovu kafileriju. Eutanazijom svinja radi suzbijanja svinjske kuge autor transparenta je, jasno, i bio inspiriran. Protiv autora će, kako su mu najavila dva ljubazna policajca na kućnom pragu, biti podnesen optužni prijedlog i to zato što je svojim transparentom, među ostalim, “široj javnosti nametnuto gledanje istaknute poruke”. Događaj su, naime, vidjeli gledatelji HRT-a i u tome je najveća frka. Transparenti inače služe za to da ih nitko ne vidi, smatraju u policiji, pametni ko da su Radmanovi klasići. Zapravo, da su Slavonci šaptali po šorovima od kuće do kuće “eutanazirajte HDZ”, “eutanazirajte”, “eutanaziraj...” nikome ništa.

Jer vladajućima ne smeta kad im politički protivnici govore i ovo i ono, al’ kanda im je malo frka kad to uradi netko nepoznat. Netko iz naroda. Jer, Plenković misli da postoje dvije Hrvatske, jedna je njegova i ona koja mu se divi, a valjda za ovu drugu misli da pripada samo onoj mrskoj opoziciji u Saboru. I to onoj koja je po pitanju Ukrajine glasala kako je glasala i za što će joj spočitavati do kraja mandata, čak i kad tema bude, ne znam, propis o ribolovu. Lako mu je kad mu jedan Bulj kaže da je lopov. On mu uzvrati da je panj. Problem je kad mu se učini da će morati šumu privoditi pa valjda zato reže mladice u korijenu.

UTORAK: Zviždačima osigurano zastrašivanje i ušutkivanje

Isto tako, ovaj tjedan smo doznali da je u ustanovu u kojoj radi psihologinja Valerija Kanđera, koja je javno objavila da jedna autistična djevojčica nema kamo i koja joj je na taj način i pronašla krizni smještaj, poslan izvanredni nadzor. Istražuju je li objavom apela za smještaj djevojčice psihologinja prekršila pravo na privatnost djeteta. Umjesto da se ekipa u Ministarstvu primi posla, troše novac građana za izvanredne nadzore čija je svrha zastrašivanje i ušutkivanje, ispravno je komentirala predsjednica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić.

To što je u srpnju bilo pet stotina djece kojoj treba smještaj, kako tvrdi 313 stručnjaka, ministru Marinu Piletiću ne znači ništa. Po njemu je tek tridesetak djece u toj situaciji. I svi oni koji pisnu da nije tako ili ne daj bože izvjese neki transparent s brojkama pa kao premijer viknu “look at the numbers”, mogli bi lako smještaj zamijeniti pritvorskim. Ili će, dovoljno je, spasti na prosjački štap što je sudbina svih zviždača. I još će ih vlasti, uvježbanim mehanizmom, s vremenom proglasiti ludim.

Od ministra se tako obijaju apeli socijalnih radnika da u Hrvatskoj mnoga djeca žive u obiteljima u kojima su zanemarena i zlostavljana. I sve to Piletić ne vidi, jer je on iz te ljepše i bolje, Plenkovićeve Hrvatske.

---

image
Vlado Kos/Cropix
---

SRIJEDA: Požar u Osijeku? Zna se samo da HDZ ništa nije kriv

Zato nama koji smo iz one neplenkovićeve Hrvatske preostaje da gledamo u nebo. Gore imamo moderne borbene avione, a dolje Schengen i eure. Slijeva nam je društvo kao i obično raznorodno, a zdesna bubri iz dana u dan, sve izdanci starog sjemena iz tridesetih godina prošlog stoljeća. U svem tom nemiru neki bezočno grabe nauštrb svega i svakoga.

Taj grabež ne vodi konta o živim bićima, samo o vlastitom. Radi profita se živa bića izrabljuju i truju. I to uz blagoslov onih koji su na vlasti, ali to obično doznamo tek kad nešto slučajno pođe po zlu. Upravo to je priča o požaru u pogonu firme “Drava International” iz Osijeka u vlasništvu Zvonka Bede koji je ugrozio zdravlje ljudi, a tek ćemo otkriti koliko je potrovao i biljke posvuda uokolo grada.

Je li se plastični otpad odlagao pravilno, je li firma imala dobre protupožarne mjere, tko im je dao dozvole...? Odgovori su već počeli stizati, ali župan osječko-baranjski Ivan Anušić već je prvi dan znao da HDZ nije kriv. Stao je pred kamere u odijelu s natpisom “župan Ivan Anušić”, čisto da se zna da je župan, i pita da kakve veze oni imaju s požarom kad su tek prije dvije godine došli na vlast. Pitali ga novinari tko nije provodio kontrole, a on odgovorio: “Inspektorat, DORH, policija, ne znam ni ja tko. Ja nisam ni DORH ni policija, ja sam župan.” Nu njega! Uvat’lo ga. Panika, a, Anušiću?

Ispostavilo se da je dozvolu za rad firmi “Drava International” lani dala upravo Županija na čijem čelu je HDZ-ovac Ivan Anušić. Ma ok, pa znamo svi da nije HDZ kriv ni za što, nego oni šta trideset godina glasaju za njega. I opet će.

ČETVRTAK: Splićani udišu arsen, ne pomaže ni bura, i šta? Ništa

Već u četvrtak je bilo jasno da u Slavoniji, ustvari, imamo ekološku katastrofu. Sad čitamo i da je svima u Osijeku bilo poznato u kakvom je groznom stanju bila tvornica u kojoj je izbio požar i da radnici, uglavnom strani, što znači jeftini, nisu imali zaštitne opreme. Štoviše, radnici su živjeli unutar tvornice i to u nehumanim uvjetima! Pa kako je to moguće u Plenkovićevoj blistavoj Hrvatskoj koju stranački kolege iz Unije časte kako može biti primjer drugima? Kojim to drugima?

Ovaj požar imat će posljedice po hrvatsku hranu i vodu sljedećih nekoliko desetljeća, upozoravaju stručnjaci i ekolozi. Možda je to dramatiziranje, ali sklona sam povjerovat. Jeste vidili šta nam pokazuju mjerenja kvalitete zraka u Splitu. Arsen udišemo! Ni bura nam više ne pomaže. One šta govore nitko ne benda, idemo dalje sa svojim mislima i sitnim zadovoljstvima zbog, na primjer, snižene cijene maniste i ulja. Eutanazirajte nam reflekse! Može li tako, hadezeovci?

Sve mi je već nalik na jednu staru vijest o tipu koji je na pruzi Novi Sad – Beograd masturbirao gledajući sliku Brigitte Bardot pa ga pregazio voz. Bojim se da nam se svima lokomotiva približava. Dok mi...

PETAK: ‘Ha, ne razmišljam o tome. Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život’

Ali ajmo se, nema veze šta je petak, vratit još malo na naše političare. Zekanović prozvao Sandru Benčić da su je dok je bila student priveli zato šta je prodavala petarde na božićnom sajmu. S veseljem čekamo da joj nađu još neku opačinu. U vrtiću je počupala bebi kosu? Uskrsnom zeki zavrnula uši? Ništa čudno od tog saborskog zastupničića, ali i takav mizeran HDZ-u vrijedi zlata.Andrej je, unatoč svemu, jako zadovoljan.

I još samo malo smijeha za kraj, s njim se i počelo, a vikend je pred nama. Kad su pitali Gordana Grlića Radmana što je napravio s milijunima eura i hoće li ih u nešto uložiti, on je odgovorio: “Ha, ne razmišljam o tome. Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život”. Čini li se vama da naš ministar o nečemu uopće razmišlja? Istina, to je pravi život. Ali ne za one koji gledaju u sliku i... čekaju lokomotivu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Pretres 0 8392 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-06 11:28:49 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-06 17:48:36 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-06 17:48:36 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Što će Grlić Radman učiniti s milijunima eura? 'Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život'. Bome je [metakey] => pretres tjedna, Gordan Grlić Radman, požar u osijeku, Ivan Anušić, hdz [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/06\/25780036.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/06\/25772642.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vanesa Pandzic\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ministar Gordan Grli\u0107 Radman<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25780036_1920.jpg":"1920x1080","k_25780036_1280.jpg":"1280x1280","k_25780036_1024.jpg":"1024x1024","k_25780036_640.jpg":"640x640","k_25780036_480.jpg":"480x480","k_25780036_340.jpg":"340x340","k_25780036_220.jpg":"220x220","o_25780036_1280.jpg":"1280x853","o_25780036_1024.jpg":"1024x682","o_25780036_640.jpg":"640x426","o_25780036_480.jpg":"480x320","o_25780036_340.jpg":"340x226","o_25780036_220.jpg":"220x146","h_25780036_1280.jpg":"1280x854","h_25780036_1024.jpg":"1024x683","h_25780036_640.jpg":"640x427","h_25780036_480.jpg":"480x320","h_25780036_340.jpg":"340x227","h_25780036_220.jpg":"220x147","pp_25780036_1280.jpg":"1280x1628","pp_25780036_1024.jpg":"1024x1303","pp_25780036_640.jpg":"640x814","pp_25780036_480.jpg":"480x611","pp_25780036_340.jpg":"340x432","pp_25780036_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25772642_1920.jpg":"1920x1080","k_25772642_1280.jpg":"1280x1280","k_25772642_1024.jpg":"1024x1024","k_25772642_640.jpg":"640x640","k_25772642_480.jpg":"480x480","k_25772642_340.jpg":"340x340","k_25772642_220.jpg":"220x220","o_25772642_1280.jpg":"1280x853","o_25772642_1024.jpg":"1024x682","o_25772642_640.jpg":"640x426","o_25772642_480.jpg":"480x320","o_25772642_340.jpg":"340x226","o_25772642_220.jpg":"220x146","h_25772642_1280.jpg":"1280x854","h_25772642_1024.jpg":"1024x683","h_25772642_640.jpg":"640x427","h_25772642_480.jpg":"480x320","h_25772642_340.jpg":"340x227","h_25772642_220.jpg":"220x147","pp_25772642_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772642_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772642_640.jpg":"640x814","pp_25772642_480.jpg":"480x611","pp_25772642_340.jpg":"340x432","pp_25772642_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4643593 Threads: 3 Questions: 155442068 Slow queries: 67283 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4610541 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je-1328449 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je-1328449?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 504220 [name] => Gordan Grlić Radman [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gordan-grlic-radman [link] => /tag/gordan-grlic-radman ) [2] => stdClass Object ( [id] => 732086 [name] => požar u osijeku [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-04 09:06:04 [main_article_id] => 0 [alias] => pozar-u-osijeku [link] => /tag/pozar-u-osijeku ) [3] => stdClass Object ( [id] => 342914 [name] => ivan anušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-anusic [link] => /tag/ivan-anusic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 285718 [name] => HDZ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hdz [link] => /tag/hdz ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Što će Grlić Radman učiniti s milijunima eura? ‘Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život‘. Bome je [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/06/25780036.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vanesa Pandzic/Cropix [mainImageDesc] =>

Ministar Gordan Grlić Radman

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/06/25780036.jpg [title] => Vanesa Pandzic/Cropix

Ministar Gordan Grlić Radman

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/06/25772642.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Šta van je svima danas, ti me i ne čudiš, al’ mi je sin isto reka da gleda Sabor. Ja ga pitan zašto, a on govori da se urnebesno zabavlja. Šta se događa? – pita me prijateljica kad me nazvala nekidan popodne.

– Ovi iz opozicije opet pokušavaju srušit ministra, a Plenković ga ne da

– Kojeg?

– Onog Grlića Radmana, ma hit-predstava!

Znam da većina pribranih građana ne želi provesti poslijepodne i večer gledajući one koje su birali jer to je stvarno čisti mazohizam. Al’ ovaj put su uvaženi zastupnici nadrasli sami sebe, a poglavito ministar koji nas predstavlja po svijetu. Da, onaj koji je navodno zaboravio četiri godine uradit jednostavni domaći rad što su mu ga zadali iz Povjerenstva za sukob interesa. Takav, a vidi dokle je dogurao! Ja mu, doduše, skroz vjerujem da je zaboravio jer očito je da čovjek ima poteškoća s pamćenjem. Puris Pariz, veli on, hahah... Livolveri! Upisao sam, kaže, u imovinsku karticu sve što je i što nije trebalo. Dobro jutro! Pola sabornice se upišalo od smijeha, čak i premijer. Smije se taj prepredenjak od šefa HDZ-a i Vlade jer zna kakvog je lika angažirao, a potpuno mu je jasno kako svi to vidimo i kako vidimo da brani neobranjivo. Nema veze jer još neko vrijeme, taman ono koje mu treba, jači je od sudbine.

Inače, osim što su ministra Radmana prisilili da se konačno fokusira na imovinsku karticu i upiše dva milijuna eura, ovaj tjedan bilo je i petardi i vatre, i to užasno velike i pogibeljne vatre.

Prevladavao je onaj osjećaj nemoći kakav dijeli većina pristojnih građana, ne samo dok gleda premijera kako se svađa ko kupravenda s političkim protivnicima, nego i kad vidi kako u ovoj zemlji prolaze oni čestiti među nama koji se usude progovoriti.

PONEDJELJAK: ‘Eutanazirajući’ transparent pred sudom

Za vrijeme Vinkovačkih jeseni, dakle prije više od dvadeset dana, kolumnist jednog vinkovačkog portala izvjesio je transparent s porukom “Eutanazirajte HDZ” i ovaj tjedan je obaviješten da će biti priveden na sud poput svinja u Radmanovu kafileriju. Eutanazijom svinja radi suzbijanja svinjske kuge autor transparenta je, jasno, i bio inspiriran. Protiv autora će, kako su mu najavila dva ljubazna policajca na kućnom pragu, biti podnesen optužni prijedlog i to zato što je svojim transparentom, među ostalim, “široj javnosti nametnuto gledanje istaknute poruke”. Događaj su, naime, vidjeli gledatelji HRT-a i u tome je najveća frka. Transparenti inače služe za to da ih nitko ne vidi, smatraju u policiji, pametni ko da su Radmanovi klasići. Zapravo, da su Slavonci šaptali po šorovima od kuće do kuće “eutanazirajte HDZ”, “eutanazirajte”, “eutanaziraj...” nikome ništa.

Jer vladajućima ne smeta kad im politički protivnici govore i ovo i ono, al’ kanda im je malo frka kad to uradi netko nepoznat. Netko iz naroda. Jer, Plenković misli da postoje dvije Hrvatske, jedna je njegova i ona koja mu se divi, a valjda za ovu drugu misli da pripada samo onoj mrskoj opoziciji u Saboru. I to onoj koja je po pitanju Ukrajine glasala kako je glasala i za što će joj spočitavati do kraja mandata, čak i kad tema bude, ne znam, propis o ribolovu. Lako mu je kad mu jedan Bulj kaže da je lopov. On mu uzvrati da je panj. Problem je kad mu se učini da će morati šumu privoditi pa valjda zato reže mladice u korijenu.

UTORAK: Zviždačima osigurano zastrašivanje i ušutkivanje

Isto tako, ovaj tjedan smo doznali da je u ustanovu u kojoj radi psihologinja Valerija Kanđera, koja je javno objavila da jedna autistična djevojčica nema kamo i koja joj je na taj način i pronašla krizni smještaj, poslan izvanredni nadzor. Istražuju je li objavom apela za smještaj djevojčice psihologinja prekršila pravo na privatnost djeteta. Umjesto da se ekipa u Ministarstvu primi posla, troše novac građana za izvanredne nadzore čija je svrha zastrašivanje i ušutkivanje, ispravno je komentirala predsjednica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić.

To što je u srpnju bilo pet stotina djece kojoj treba smještaj, kako tvrdi 313 stručnjaka, ministru Marinu Piletiću ne znači ništa. Po njemu je tek tridesetak djece u toj situaciji. I svi oni koji pisnu da nije tako ili ne daj bože izvjese neki transparent s brojkama pa kao premijer viknu “look at the numbers”, mogli bi lako smještaj zamijeniti pritvorskim. Ili će, dovoljno je, spasti na prosjački štap što je sudbina svih zviždača. I još će ih vlasti, uvježbanim mehanizmom, s vremenom proglasiti ludim.

Od ministra se tako obijaju apeli socijalnih radnika da u Hrvatskoj mnoga djeca žive u obiteljima u kojima su zanemarena i zlostavljana. I sve to Piletić ne vidi, jer je on iz te ljepše i bolje, Plenkovićeve Hrvatske.

---

image
Vlado Kos/Cropix
---

SRIJEDA: Požar u Osijeku? Zna se samo da HDZ ništa nije kriv

Zato nama koji smo iz one neplenkovićeve Hrvatske preostaje da gledamo u nebo. Gore imamo moderne borbene avione, a dolje Schengen i eure. Slijeva nam je društvo kao i obično raznorodno, a zdesna bubri iz dana u dan, sve izdanci starog sjemena iz tridesetih godina prošlog stoljeća. U svem tom nemiru neki bezočno grabe nauštrb svega i svakoga.

Taj grabež ne vodi konta o živim bićima, samo o vlastitom. Radi profita se živa bića izrabljuju i truju. I to uz blagoslov onih koji su na vlasti, ali to obično doznamo tek kad nešto slučajno pođe po zlu. Upravo to je priča o požaru u pogonu firme “Drava International” iz Osijeka u vlasništvu Zvonka Bede koji je ugrozio zdravlje ljudi, a tek ćemo otkriti koliko je potrovao i biljke posvuda uokolo grada.

Je li se plastični otpad odlagao pravilno, je li firma imala dobre protupožarne mjere, tko im je dao dozvole...? Odgovori su već počeli stizati, ali župan osječko-baranjski Ivan Anušić već je prvi dan znao da HDZ nije kriv. Stao je pred kamere u odijelu s natpisom “župan Ivan Anušić”, čisto da se zna da je župan, i pita da kakve veze oni imaju s požarom kad su tek prije dvije godine došli na vlast. Pitali ga novinari tko nije provodio kontrole, a on odgovorio: “Inspektorat, DORH, policija, ne znam ni ja tko. Ja nisam ni DORH ni policija, ja sam župan.” Nu njega! Uvat’lo ga. Panika, a, Anušiću?

Ispostavilo se da je dozvolu za rad firmi “Drava International” lani dala upravo Županija na čijem čelu je HDZ-ovac Ivan Anušić. Ma ok, pa znamo svi da nije HDZ kriv ni za što, nego oni šta trideset godina glasaju za njega. I opet će.

ČETVRTAK: Splićani udišu arsen, ne pomaže ni bura, i šta? Ništa

Već u četvrtak je bilo jasno da u Slavoniji, ustvari, imamo ekološku katastrofu. Sad čitamo i da je svima u Osijeku bilo poznato u kakvom je groznom stanju bila tvornica u kojoj je izbio požar i da radnici, uglavnom strani, što znači jeftini, nisu imali zaštitne opreme. Štoviše, radnici su živjeli unutar tvornice i to u nehumanim uvjetima! Pa kako je to moguće u Plenkovićevoj blistavoj Hrvatskoj koju stranački kolege iz Unije časte kako može biti primjer drugima? Kojim to drugima?

Ovaj požar imat će posljedice po hrvatsku hranu i vodu sljedećih nekoliko desetljeća, upozoravaju stručnjaci i ekolozi. Možda je to dramatiziranje, ali sklona sam povjerovat. Jeste vidili šta nam pokazuju mjerenja kvalitete zraka u Splitu. Arsen udišemo! Ni bura nam više ne pomaže. One šta govore nitko ne benda, idemo dalje sa svojim mislima i sitnim zadovoljstvima zbog, na primjer, snižene cijene maniste i ulja. Eutanazirajte nam reflekse! Može li tako, hadezeovci?

Sve mi je već nalik na jednu staru vijest o tipu koji je na pruzi Novi Sad – Beograd masturbirao gledajući sliku Brigitte Bardot pa ga pregazio voz. Bojim se da nam se svima lokomotiva približava. Dok mi...

PETAK: ‘Ha, ne razmišljam o tome. Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život’

Ali ajmo se, nema veze šta je petak, vratit još malo na naše političare. Zekanović prozvao Sandru Benčić da su je dok je bila student priveli zato šta je prodavala petarde na božićnom sajmu. S veseljem čekamo da joj nađu još neku opačinu. U vrtiću je počupala bebi kosu? Uskrsnom zeki zavrnula uši? Ništa čudno od tog saborskog zastupničića, ali i takav mizeran HDZ-u vrijedi zlata.Andrej je, unatoč svemu, jako zadovoljan.

I još samo malo smijeha za kraj, s njim se i počelo, a vikend je pred nama. Kad su pitali Gordana Grlića Radmana što je napravio s milijunima eura i hoće li ih u nešto uložiti, on je odgovorio: “Ha, ne razmišljam o tome. Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život”. Čini li se vama da naš ministar o nečemu uopće razmišlja? Istina, to je pravi život. Ali ne za one koji gledaju u sliku i... čekaju lokomotivu.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vanesa Pandzic/Cropix Vlado Kos/Cropix
Vanesa Pandzic/Cropix

Ministar Gordan Grlić Radman

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je-1328449 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8f6cbfc8bdc26f428154d8cb262df9c070ee0f44 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+%C5%A0to+%C4%87e+Grli%C4%87+Radman+u%C4%8Diniti+s+milijunima+eura%3F+%E2%80%98Ne+razmi%C5%A1ljam+o+tome.+Pazite%2C+to+je+%C5%BEivot%E2%80%98.+Bome+je&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je-1328449 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-sto-ce-grlic-radman-uciniti-s-milijunima-eura-ne-razmisljam-o-tome-pazite-to-je-zivot-bome-je-1328449 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres

Silvana Uzinić: Što će Grlić Radman učiniti s milijunima eura? ‘Ne razmišljam o tome. Pazite, to je život‘. Bome je

Piše Silvana Uzinić
6. listopada 2023. - 19:48

Šta van je svima danas, ti me i ne čudiš, al’ mi je sin isto reka da gleda Sabor. Ja ga pitan zašto, a on govori da se urnebesno zabavlja. Šta se događa? – pita me prijateljica kad me nazvala nekidan popodne.

– Ovi iz opozicije opet pokušavaju srušit ministra, a Plenković ga ne da

– Kojeg?

– Onog Grlića Radmana, ma hit-predstava!

Znam da većina pribranih građana ne želi provesti poslijepodne i večer gledajući one koje su birali jer to je stvarno čisti mazohizam. Al’ ovaj put su uvaženi zastupnici nadrasli sami sebe, a poglavito ministar koji nas predstavlja po svijetu. Da, onaj koji je navodno zaboravio četiri godine uradit jednostavni domaći rad što su mu ga zadali iz Povjerenstva za sukob interesa. Takav, a vidi dokle je dogurao! Ja mu, doduše, skroz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 22:21