StoryEditorOCM
Hrvatskanonšalantno

Mlađeg muškarca u pljački nisu omele ni nadzorne kamere, sve se vidi na snimci iz kafića: Još se znam buditi po noći...

Piše VIJESTI SD
30. lipnja 2024. - 10:07

Lopovi ne biraju žrtve pa su tako dvije nepoznate osobe u subotu ujutro uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkale zlatarnicu u centru Bjelovara. Za počiniteljima se još traga, a Dnevnik Nove TV je u posjedu snimke provale u jedan zagrebački kafić. Policija apelira na građane da prije odlaska na godišnje odmore poduzmu mjere samozaštite.

U gluho doba noći mlađi muškarac provalio je u lokalni kafić i otuđio sav novac koji je našao unutra.

Nisu ga omele ni nadzorne kamere, a vlasnik Ilija Aračić kaže da su pokušaj provale već imali: "Ušao je unutra s alatom, kroz staklenu stijenu koju je obio.

Prilikom provale je stavio samo kapuljaču i kad je sve obavio s velikom vrećom za smeće je išetao iz lokala. Tako mi je ostalo to u podsvijesti da se znam probuditi po noći da odvrtim kamere da vidim je li sve u redu."

Ljepljivi prsti ljeti

Šteta je više tisuća eura. Građani su svjesni da su provale postale svakodnevne, ali i da su lopovima ljepljiviji prsti u vrijeme godišnjih odmora i često zamole susjede da pripaze, a upravo je to i savjet policije - stvoriti privid da nekog ima u stanu, a prije odlaska vrijednije stvari fotografirajte kako bi lakše povezali počinitelja sa žrtvom i otuđenim stvarima.

Također podsjećaju da još nešto može biti poziv za neželjenog gosta - ne ostavljajte poruke na telefonskoj sekretarici ili putem društvenih mreža da ste otišli na putovanje ili godišnji odmor, to je samo poziv provalnicima da uđu u vaš dom.

Osim osobe od povjerenja koja će obići stan, prazniti poštanski sandučić, otvarati prozore ili dizati rolete, jednako bitna je mehanička zaštita na vratima i prozorima. Primijetite li da netko nepoznat promatra vašu zgradu ili ostavlja sumnjive oznake dojavite policiji jer upravo su dojave građana ključne.

Snimku provale pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 10:08