StoryEditor
HrvatskaREAKCIJA

Hrga o srpskom konobaru koji se tužio na uvjete rada u Hrvatskoj: Frajer sam kaže da je bio početnik-neznalica, a imao je 2700 €! I još kaže da je izrabljivan

Piše PSD
14. rujna 2021. - 14:13

Mirjana Hrga se na svome Facebooku osvrnula na tekst 'Srpski konobar na Jadranu: Jedan kolega je uzvikivao ‘Za dom spremni‘, nisu mi dali zdravstveno pa me liječnik nije htio pregledat; Evo što kaže o plaći i hrani'.

Podsjetimo, nekad poznata TV novinarka i urednica se ostavila novinarstva i sada partneru pomaže u konobi. Svoj je život vezala za otok Lošinj, odnosno gradić Osor. Tamo je početkom ožujka prošle godine njezin suprug, inače poznati zagrebački odvjetnik Staša Ste­­fanović, s partnerom je otvorio restoran Konobu Mare - a konoba je Mirjani postala novi život.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Tko tu koga?!

Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio - izrabljivan (btw, došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu).

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici-neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište.

Pa da ne povjeruješ. Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno - ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čega sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima", napisala je Hrga na Facebooku.

Post je izbrisala... 

item - id = 1127216
related id = 0 -> 1127604
related id = 1 -> 1127240
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 16:20