StoryEditorOCM
Hrvatskaopalio po vladi

Milanović se oglasio o navijačkim neredima u Splitu, pa otkrio koga smatra krivcima: ‘Sve se moglo spriječiti‘

Piše vijesti sd
4. travnja 2024. - 16:25

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku gdje je komentirao huliganske nerede u Splitu nakon utakmice Hajduka i Dinama. Napao je premijera Andreja Plenkovića i njegovu vladu, posebno ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, za nerješavanje problema nasilja na hrvatskim stadionima. 

Kazao je kako se jučerašnje nasilje moglo spriječiti da je politički vrh MUP-a odgovorniji i spremniji za obračun s nasilnicima. 

Evo što je napisao:  

"Nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze navijati, bodriti i slaviti pobjede. Hrvatska policija, uvjeren sam, ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu osigurati, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima. Jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim dijelom ispred i oko stadiona, sigurno su se mogli izbjeći ili barem svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za djelovanje prema nasilnicima, poručio je predsjednik.

image
Tom Dubravec/Cropix

"Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspješno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umjesto svom poslu. Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića. Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno riješiti problem nasilja na stadionima, već je uvijek sav teret padao na leđa hrvatske policije", napisao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:28