StoryEditorOCM
Hrvatskaspasonosni let

Liječnici se bore za život djevojčice s juga Hrvatske; U bolnicu je prevezena vojnim helikopterima

Piše Hina
8. lipnja 2024. - 19:19

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovali su u subotu helikopterima Black Hawk UH-60M i Mi-171Sh, u hitnom medicinskom prijevozu životno ugrožene djevojčice iz Opće bolnice Dubrovnik do Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Na zahtjev Operativnog centra Civilne zaštite, posada 395. eskadrile transportnih helikoptera, sastavljena od četiri člana (pilot, kopilot i dva zrakoplovna tehničara) poletjela je helikopterom Mi-171Sh iz vojarne “Knez Trpimir“ u Divuljama do Opće bolnice Dubrovnik, gdje je preuzela životno ugroženu pacijenticu te ju prevezla iz Dubrovnika do Divulja.

U Divuljama je organiziran prekrcaj u višenamjenski helikopter UH-60M Black Hawk iz sastava 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera, čija je posada, sastavljena od tri člana (pilot, kopilot i zrakoplovni tehničar) pacijenticu prevezla iz Divulja do Zagreba.

Helikopter Black Hawk sletio je na stari terminal na Plesu, gdje je vozilo Hitne medicinske pomoći preuzelo pacijenticu te je dalje prevezena u KBC Zagreb, naveli su iz MORH-a.

Pilot helikoptera Black Hawk, satnik 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila HRZ-a ispričao je svoje dojmove.

“Poznato je da je svim pilotima važan svaki sat koje odlete. No, osjećaj da se letom ujedno nekom pomogne je vrjedniji od svakog sata naleta!“, izjavio je satnik, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 19:20