StoryEditorOCM
Hrvatskakrenula isplata

Još niste dobili povrat poreza? Iz Porezne uprave objašnjavaju u čemu je stvar

Piše Vijesti SD
4. lipnja 2024. - 08:05

Porezna uprava u ponedjeljak je objavila da je do kraja svibnja za 855 tisuća građana proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za prošlu godinu te da je kod gotovo 766 tisuća njih utvrđeno da trebaju dobiti povrat poreza u iznosu nešto većem od 306 milijuna eura.

"​Na nivou Republike Hrvatske, sa stanjem na dan 31. svibnja 2024. godine, za ukupno 855.238 poreznih obveznika - građana proveden je poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2023. godinu. Kod ukupno 765.788 poreznih obveznika utvrđena je razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za povrat u iznosu od 306,02 milijuna eura", izvijestila je Porezna uprava na svojim internet stranicama, prenosi Dnevnik.hr.

Ističu kako se povrati poreza izvršavaju kontinuirano prema redoslijedu kojim se izdaju rješenja. Također navode kako je od ukupnog broja obveznika kod kojih je proveden godišnji obračun poreza na dohodak u posebnom postupku i utvrđena razlika poreza i prireza za povrat ili uplatu za 93 posto obveznika izdano privremeno porezno rješenje.

"Kod manjeg broja obveznika postoje neusklađeni podaci (npr. prebivalište/boravište, uzdržavani članovi, potvrde o dohotku iz inozemstva…) ili nije priložena potrebna dokumentacija i takve prijave se rješavaju u kontaktu s poreznim obveznicima kontinuirano te će iste biti obrađene što je prije moguće", zaključuje se u objavi Porezne uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 08:05