StoryEditorOCM
HrvatskaU SRIDU

Ivan Ugrin: Unatoč pravosudnoj presudi, Sabljaku i dalje ne daju na posao u Ministarstvu vanjskih poslova! Što onda mogu očekivati obični građani?

30. studenog 2022. - 09:44
Sabljakova obrana upozorila je da postupak protiv njega traje već petu godinu te da ovakav način vođenja postupka može završiti na Europskom sudu za ljudska pravaVanesa Pandžić/Cropix

Kalvarija hrvatskog diplomata Damira Sabljaka nastavlja se. Nakon pravomoćne presude Visokoga upravnog suda, po kojoj je prošlog tjedna Sabljak vraćen na posao na svoje radno mjesto na Zrinjevcu, nakon samo četiri dana na poslu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ponovno je zabranio diplomatu Tomislavu Sabljaku pristup radnome mjestu.

Ovog ponedjeljka Sabljak je pokušao ući u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, no službena osoba na porti zabranila mu je ulazak u zgradu na Zrinjevcu, i to na temelju stava Ministarstva. Diplomat je pozvao u pomoć Ministarstvo unutarnjih poslova, zahtijevajući njihovu intervenciju u pogledu zaštite njegovih ljudskih, ustavnih i radnih prava.

Grmojina akcija

Nakon pola sata čekanja, pojavio se policajac, kojem je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:47