StoryEditorOCM
Hrvatskasvaka mu piva

Humani potez Baby Lasagne odjeknuo u medijima regije, svi prenose i hvale što je napravio s novčanom nagradom Vlade RH

Piše vijesti sd
16. svibnja 2024. - 21:22

Odluka Baby Lasagne da novac koji mu je kao nagradu za uspjeh na Eurosongu obećala Hrvatska vlada donira dvama onkološkim odjelima dječjih bolnica, nije oduševio samo domaću, već i javnost u čitavoj regiji, pa su se o tome raspisali srpski, slovenski i BiH mediji, piše Jutarnji list.

‘Baby Lasagna je od države Hrvatske zbog osvojenog drugog mjesta na Euroviziji dobio 50.000 eura, međutim on je odbio tu nagradu. Poručio je da novac neće uzeti, već želi da ga Vlada donira onima kojima je to potrebnije‘, piše Nova.rs.

‘Baby Lasagna odbio 50.000 eura koje je dobio od države Hrvatske. Razlog je za pljesak‘, piše Blic.

‘On se u svom obraćanju zahvalio vladi Hrvatske i premijeru, ali zahtijevao da novac proslijedi u humanitarne svrhe‘, piše Telegraf.

image

Premijer Andrej Plenković je u ime Vlade RH novčano nagradio Marka Purišića, ali on je nagradu proslijedio dječjim bolnicama

Ivana Grgic/Cropix

I slovensko Delo prenosi Lasagninu objavu s Instagrama u kojoj kaže da bi mogao navesti mnogo razloga zašto neće prihvatiti novac, ‘ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći‘.

O velikodušnom potezu Baby Lasagne piše i Dnevni Avaz: ‘Baby Lasagna odbio nagradu od 50.000 eura: Traži od Vlade Hrvatske da je doniraju u humanitarne svrhe.‘

Podsjetimo, Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, poručio je premijeru Plenkoviću da donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić‘ te 25.000 Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica KBC Zagreb.

image

Gdje god da se pojavi, Baby Lasagna izaziva oduševljenje

Goran Šebelić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:05