StoryEditorOCM
Hrvatska‘GOLI I BOSI‘

Hrvatska nema nikakvu protuzračnu obranu srednjeg dometa, ministarstvo obrane leti za Washington: od SAD-a ćemo zahtijevati da kod nas razmjesti moćni Patriot

Piše Krešimir Žabec/JL
12. ožujka 2022. - 22:08
Američki sustavi Patriot sa multifunkcionalnim radarima nalaze se u Njemačkoj, odakle ih američka vojska razmješta po Europi. Nedavno ih je instalirala u PoljskojLuka Gerlanc/Cropix

Ovakvu situaciju više ne možemo tolerirati. Ovo je bila čista i jasna prijetnja na koju se treba reagirati. Dignut ćemo ovu temu u svim tijelima NATO-a i EU i raditi na tome da podignemo spremnost kako bi se ovakve letjelice neutralizirale na nekom sigurnom mjestu, a ne da padnu na gusto naseljen dio glavnog grada.

Ovo je incident koji se ne smije ponoviti", izjavio je premijer Andrej Plenković nakon što je obišao mjesto pada drona na zagrebačkom Jarunu.

Rang nabave aviona

Premijer je najavio i kako će Hrvatska dodatno investirati u svoju protuzračnu obranu te dodao iznimno važnu rečenicu: "Dok se to ne riješi, razgovarat ćemo sa saveznicima da nam pomognu u zaštiti hrvatskog neba".

Nabavka adekvatnog protuzračnog sustava srednjeg dometa zahtijeva nekoliko godina te...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 18:49