StoryEditorOCM
Hrvatskatomislav sokol

HDZ-ovac objavio fotografije s Parade ponosa: ‘To je ta moderna i uljuđena krajnja ljevica!‘ Evo što ga je iziritiralo..

Piše Lovro Belošević/JL
2. lipnja 2024. - 14:53

- ‘Moderni i uljuđeni‘ Možemovci marširaju uz obilježja jugoslavenske komunističke diktature - napisao je u Facebook objavi Tomislav Sokol, član HDZ-a i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu uz fotografije jučerašnje Povorke ponosa u Zagrebu i zastave bivše SFRJ koja se vijorila u gomili, piše Jutarnji.hr.

image
Darko Tomas/Cropix

- To je ta krajnja ljevica koja se pretvara da je centar i da se ne bavi ideologijom, nego ‘komunalnim‘ pitanjima. A na europskoj razini govore protiv hrvatske policije i miniraju ostvarenje strateških ciljeva Hrvatske - tvrdi Sokol, koji je uz fotografije sudionika zagrebačkog Pridea objavio i fotografiju Luke Korlaeta na spomenutom događaju, osvrćući pažnju na vodstvo grada Zagreba.

U komentarima ispod objave pojavilo se pitanja zašto nije policija intervenirala i oduzela zastavu koju komentator smatra "neprimjerenom". Također, okrivili su i stavove lijevo-orijentiranih političara.

- Upravo to. Glume ‘cool‘ i tolerantne likove, a užasno su netolerantni prema svima koji ne djele njihovo mišljenje. Degutantno je bilo slušati onog Franka Dotu u sinoćnjem dnevniku RTL-a kako prijeti i etiketira - napisao je jedan komentator.

Podsjetimo, u subotu je uz pratnju jakog policijskog osiguranja i bez izgreda Zagrebom prošla 23. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji s porukom: "Svima koji bi htjeli da nas nema poručujemo: Neće moći i neće proći!".

Povorka je krenula oko 16 sati s Trga Republike Hrvatske, te je prošla Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom, sve do Ribnjaka gdje je održan prosvjedno-svečani skup na kojem se, po procjeni policije, okupilo oko 2000 ljudi, piše Jutarnji.hr.

Povorku su gledali brojni građani i turisti, a pridružili su joj se, među ostalima, i predstavnici gradske vlasti - zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović. Pridružili su im se i kandidat Možemo za EP Gordan Bosanac, kandidat s liste SDP-a za EP Bojan Glavašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 03:44