StoryEditorOCM
Hrvatskaporuka na facebooku

Butković odgovorio Brnabić: ‘A u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka...‘; Sjećate li se snimke iz 2010. godine?

Piše T.F./JL
1. srpnja 2024. - 11:56

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković se oglasio na Facebooku s komentarom upućenim Ani Brnabić, koja je ranije komentirala kako je ‘nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu‘ zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

- Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka, napisao je Butković uz poveznicu na članak objavljen na webu Jutarnjeg lista.

Butković se svojim komentarom referirao na snimku Ane Brnabić iz 2010. godine, kada ju je policija uhvatila u nedozvoljenom glisiranju na Krku, na manje od 300 metara od obale. Snimku je prenio Morski.hr.

Podsjetimo, Brnabić ima i hrvatske korijene, a njezini preci živjeli su prema crkvenim knjigama u Staroj Baški na Krku još 1673. godine. Novu kuću Brnabića u Staroj Baški sagradili su djed i baka 1980. godine, a danas je u vlasništvu Ane iako je koriste i drugi članovi obitelji, ponajprije stariji brat Igor koji također živi u Beogradu.

U petak je Brnabić nakon izglasavanja rezolucije o Jasenovcu u Crnoj Gori u petak rekla sljedeće:

- Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije, rekla je Brnabić, prenosi Blic.

Brnabić je dodala i da joj je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori njihovim europskim putem.

- Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju, istaknula je Brnabić i dodala da ‘činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni‘ govori više od svega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 11:56